Άποψη

Όχι άλλο λοκ ντάουν, όχι άλλο κάρβουνο

Όχι άλλο λοκ ντάουν, όχι άλλο κάρβουνο
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr για τους περιορισμούς οι οποίοι στο εξής θα είναι στοχευμένοι.

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορωνοϊού, κυρίως με την μετάλλαξη Όμικρον αυξάνονται συνεχώς, υπάρχουν και φωνές που ζητούν λοκνταουν.

Όχι απαραίτητα από την αντιπολίτευση αν και καλό είναι να παρουσιάσει και τις δικές της προτάσεις όταν καταψηφίζει ό,τι μέτρα φέρνει η κυβέρνηση.

Βλέπετε, υπάρχουν φωνές κυρίως επαγγελματιών που κάνουν λόγο για ουσιαστικό λοκντάουν αφού οι τζίροι τους έχουν πέσει κατά τους ίδιους και είναι προτιμότερο να κλείσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει το κράτος να επωμιστεί μια σειρά από μέτρα που θα στηρίξουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Δηλαδή κατά τα πρότυπα του λοκντάουν του Μαρτίου του 2020 και του Νοεμβρίου του 2020.

Τέτοια όμως περίπτωση κατά τα κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει. Άλλο στήριξη όπου απαιτείται όπως κέντρα διασκέδασης, κλαμπ και μπουζούκια που ουσιαστικά έκλεισαν με κρατική εντολή και άλλο μέτρα στήριξης σε ανοιχτά καταστήματα.

Πλέον οι όποιοι περιορισμοί θα είναι στοχευμένοι ενώ υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων λοκντάουν και οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα ποια μέτρα μπορούν να αποδώσουν.

Η κυβέρνηση το πρώτο ηχηρό μήνυμα το έστειλε με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Βέβαια, με διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά με σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει.

Όσο για το καθολικό λοκνταουν που προκρίνουν κάποιοι, καλό θα είναι να ρίξουν μια ματιά στο τι γίνεται σε αλλά προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη που δεν προχωρούν σε οριζόντια μέτρα.

Φυσικά και η κυβέρνηση πρέπει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις αφού την ώρα της κρίσης θα κριθεί. Αν και το πρώτο στοίχημα φαίνεται να το κερδίζει.

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν αποφασίσει πέρα από την μάχη με την πανδημία, να τρέξουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που θα αλλάξουν περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία.

Ήδη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το καλημέρα του 2022, υπενθύμισε με ανάρτησή του ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή, από την 1η Ιανουαρίου, μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα ενώ ανακοινώνονται και οι νέες αποφάσεις για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Αρκεί μόνο αυτό; Όχι, αλλά είναι μια καλή αρχή για το 2022.

Όχι άλλο λοκαντουν, όχι άλλο κάρβουνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments