Διεθνή

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ – Ένα εκατομμύριο λοιμώξεις σε μία ημέρα

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ –  Ένα εκατομμύριο λοιμώξεις σε μία ημέρα
Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, έχει διπλασιάσει τα κρούσματα διεθνώς, με τις ΗΠΑ να σπάνε το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ νέων μολύνσεων.

Πάνω από ένα εκατομμύριο αμερικανοί πολίτες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό την πρώτη εργάσιμη ημέρα του 2022, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά, 1,06 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ βγήκαν θετικοί στα test κορωνοϊού, με τον αριθμό-ρεκόρ να οφείλεται κατά πολύ στην παραλλαγή Όμικρον, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των ημερησίων κρουσπάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ο αριθμός κρουσμάτων της Δευτέρας είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 590.000 λοιμώξεων, που είχε καταγραφεί στη χώρα μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα – και το οποίο επίσης αφορούσε διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον μέσο όρο της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

Πολλοί Αμερικανοί στηρίζονται στα τεστ που πραγματοποιούν μόνοι τους στο σπίτι, τα αποτελέσματα των οποίων δεν καταγράφονται από τις επίσημες κυβερνητικές αρχές. Έτσι, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το νέο ρεκόρ είναι ταυτόχρονα το αποτέλεσμα σημαντικής υποκαταγραφής.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην καταγραφή των νέων λοιμώξεων εξαιτίας των διακοπών των Χριστουγέννων δεν αποκλείεται να ανεβάζουν από την πλευρά τους τον συνολικό αριθμό.

Η μετάλλαξη Όμικρον σχεδόν διπλασίασε το παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε διάστημα λίγων ημερών 

Το επταήμερο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε, με την επέλαση της Όμικρον, που έχει κατακλύσει κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής σε πολλά μέρη του πλανήτη, οδηγώντας τα κρούσματα σε νέο ρεκό και φτάνοντάς τα, στα 10 εκατομμύρια τις τελευταίες επτά ημέρες έως την Κυριακή.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 5,7 εκατ. που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου.

Ο αυξανόμενος αριθμός των μολύνσεων, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι δεν υποβάλλονται σε τεστ ή κάνουν σελφ τεστ στο σπίτι με αποτελέσματα που δεν αναφέρονται στις τοπικές αρχές, έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά γραφεία και «στραγγαλισμό» εγκαταστάσεων παραγωγής και εφοδιασμού, σχολιάζει το Bloomberg.

Οι αυξανόμενες λοιμώξεις, με αριθμούς ρεκόρ που αναφέρθηκαν σε χώρες, από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ μέχρι την Ιταλία και τη Γαλλία, χάλασαν την εορταστική περίοδο ένα χρόνο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια και δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού που πολλοί αρχικά ήλπιζαν ότι θα είχε εξαφανιστεί μέχρι τώρα.

Ενθαρρυντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι εβδομαδιαίοι θάνατοι από Covid εξακολουθούν να βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι προοπτικές για το 2022 εξαρτώνται από το αν ο αριθμός των νεκρών ακολουθήσει την πορεία των κρουσμάτων και αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή εάν επαληθευτούν τα πρώτα αισιόδοξα στοιχεία που υποδηλώνουν πως τελικά το κύμα, ή μάλλον το… τσουνάμι της Όμικρον θα είναι λιγότερο σοβαρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments