Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Πρόθεση μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία

Γιάννης Οικονόμου: Πρόθεση μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία
Γιάννης Οικονόμου: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση με απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του πρωθυπουργού για τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκίνησε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου με τα μέτρα, τα οποία ισχύουν από την αλλαγή του χρόνου και έπειτα.

Από την 1/1/2022 ισχύει η

  •  Αύξηση του κατώτατου μισθού,
  • Μείωση της προκαταβολής φόρου
  • Μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές,
  • Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας,
  • Μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων,
  • Αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

“Η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη”

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη και θα έχει νέους κυματισμούς για το επόμενο διάστημα και απαιτεί εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση των μέτρων είπε ακόμα.

Ο μόνος δρόμος επανέλαβε είναι ο εμβολιασμός και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με μια δόση πάνω από 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την πίεση. Υπάρχει συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για κλίνες και προσωπικό για να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Ανασχηματισμός

Σχετικά με τα σχολεία και τις αποφάσεις των ειδικών

“Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή και αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να πετύχουμε τους στόχους. Θα γίνει με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο.”

Ερωτηθείς αν θα υπάρχει επάρκεια σελφ τεστ, είπε ότι περιμένουμε την συνεδρίαση της επιτροπής για το τι πρωτόκολλο θα εισηγηθούν για τον διαγνωστικό έλεγχο.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Ερωτηθείς σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι “Στην παρούσα φάση εστιάζουμε στο πλαίσιο που υπάρχει. Περιμένουμε την συνεδρίαση των ειδικών ειδικά για τα σχολεία. Σταθμίζουμε τα δεδομένα και την κατάσταση και όποιο αναγκαίο μέτρο χρειαστεί να πάρουμε είμαστε εδώ να το συζητήσουμε.”

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι συστήνεται ακόμα και στους τριπλά εμβολιασμένους που βρίσκονται θετικοί με ράπιντ τεστ να μην προχωρούν σε μοριακό τεστ γιατί και με ράπιντ τεστ θεωρούνται θετικοί.

Σχετικά με τα Θεοφάνεια

Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα εορταστούν τα Θεοφάνεια, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη μέτρα για τις εκκλησίες και είναι καλό αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του ρόλου του να εφαρμόζει τα μέτρα. Για την τελετή αγιασμού των υδάτων θυμίζω ότι υπάρχουν μέτρα για αποστάσεις και χρήση μάσκας και έτσι θα προχωρήσουμε.

Για τα κρούσματα στο Μαξίμου

Ερωτηθείς για τα κρούσματα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι “Όλοι θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο που επιβάλλεται από αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. Σκέρτσος δεν ήρθε σήμερα σε επαφή με τον πρωθυπουργό. Θα κάνουμε ότι μας υποδείξει ο ΕΟΔΥ”.

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού: 

Για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν 185.000, είναι 4 με 5.000 την ημέρα και έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουμε ξεπεράσει τις 200.000 που ήταν ο στόχος. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους 60 και άνω αλλά από τις 16 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments