Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρθηκε στην αύξηση του μισθού και στην μείωση των φόρων που ισχύουν το νέο έτος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σχετικά με την αύξηση των μισθών και την μείωση των φόρων. Σε ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο Facebook, ανέφερε ότι “Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στις οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που γίνονται πράξη από την 1η Ιανουαρίου 2022, και οι οποίες -όπως αναφέρει- μειώνουν τους φόρους, ενισχύουν το εισόδημα, δημιουργούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, τους πιο αδύναμους και τους νέους. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός ο στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας.

Η ανάρτηση

«Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το είπαμε, το κάνουμε και το 2022!» κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο νέος κατώτατος μισθός

Σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου βρίσκεται η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου. Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 663 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, έχει ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως

Έτσι ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 663 ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ το κέρδος θα φτάσει έως 195 ευρώ τον μήνα αν συνυπολογισθούν και οι τριετίες στους έμπειρους υπαλλήλους, φυσικά αν είχαν προϋπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2012. Επίσης η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει τα επιδόματα του ΟΑΕΔ με το σημαντικότερο το επίδομα ανεργίας που θα αυξηθεί κατά 9 ευρώ.

Αντίθετα, το ειδικό επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα – δεν πρόκειται να επηρεαστεί, διότι δεν είναι συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό αλλά πρόκειται για σταθερό ποσό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments