Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδός του στην Αυστραλία – Ξέσπασε διπλωματική κρίση

Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδός του στην Αυστραλία – Ξέσπασε διπλωματική κρίση
Οι Αυστραλοί του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα - Η κράτησή του στο αεροδρόμιο προκάλεσε διπλωματική κρίση

Τέλος σε πρώτη φάση φαίνεται πως μπαίνει στο θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε στην Αυστραλία προκειμένου να λάβει μέρος στο Australian Open, αλλά πότε δεν κατάφερε να βγει από το αεροδρόμιο, προκαλώντας μία απίστευτη διπλωματική κρίση μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας.

Μετά από σχεδόν 9 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο, ενημερώθηκε ότι του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, καθώς δεν έδωσε τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, αφού δεν διαθέτει τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια περί «ιατρικής εξαίρεσης» από τον εμβολιασμό, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και να λάβει μέρος στο Australian Open.

Ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και αναμενόταν να του δοθεί ειδική κατ’ εξαίρεση άδεια, αλλά τα πράγματα άλλαξαν …

Ένα πρόβλημα στη visa, αλλά και οι έντονες διαμαρτυρίες, «εγκλώβισαν» τον Σέρβο στο αεροδρόμιο, με αστυνομικούς να τον κρατούν σε απομόνωση και να του αφαιρούν το κινητό του.

Η κράτηση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, στο αεροδρόμιο, προκάλεσε την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την οργή του για την αδυναμία επικοινωνίας με τις αρχές της Μελβούρνης και κάλεσε σε συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, απαιτώντας την απελευθέρωση του Τζόκοβιτς.

Πάντως οι δικηγόροι του θα υποβάλλουν άμεσα ένσταση, ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments