Ελλάδα

Αλέξανδρος Κόπτσης: Όλες οι δομές ανοιχτές για τα rapid test στους μαθητές

Αλέξανδρος Κόπτσης: Όλες οι δομές ανοιχτές για τα rapid test στους μαθητές
Αλέξανδρος Κόπτσης: O Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως όλες οι δομές πρόκειται να είναι ανοιχτές για τα rapid test στους μαθητές.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης τοποθετήθηκε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το πώς θα εξετάζονται οι μαθητές είπε πως «όλες οι δομές θα είναι ανοιχτές για την υποβολή των μαθητών σε rapid. Θα κινητοποιηθεί ακόμα και ο Στρατός» και υπογράμμισε πως «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που όπως είπε συμμετείχε εισαγωγικά η υπουργός Παιδείας παραθέτοντας τα δεδομένα και στη συνέχεια συνεδριάζουν οι επιστήμονες.

“Μέχρι τώρα, όπου υπήρχε κρούσμα, δεν υπήρχε δεύτερο κρούσμα”

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε προβληματισμός για το πρωτόκολλο του 50+1% στις τάξεις, απάντησε όχι, αφού «μέχρι τώρα, όπου υπήρχε κρούσμα, δεν υπήρχε δεύτερο κρούσμα» και στην αιτίαση ότι τώρα τα κρούσματα έχουν κάνει αλματώδη αύξηση, υπενθύμισε ότι, η Επιτροπή αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.

Κάλεσε τους γονείς, που ίσως σκέφτονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε περίπτωση κρούσματος, «να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς», υπογραμμίζοντας ότι «στα παιδιά ήταν απίστευτη η τήρηση των μέτρων».

“Είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί κάνουμε τηλεκπαίδευση την επομένη μέρα”

Ξεκαθάρισε ότι, «όλα τα τεστ θα είναι δωρεάν» για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές. Σχετικά με rapid των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών είπε πως, πληρώνουν τα συνήθη τους , όταν όμως υπάρξει κρούσμα, «τα δύο είναι δωρεάν».

Εξήγησε πως σε το υπουργείο είναι έτοιμο «και υπάρχουν σενάρια κάλυψης των κενών». Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, είπε πως «είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί κάνουμε τηλεκπαίδευση την επομένη μέρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments