Άποψη

Κωδικός ανοιχτά σχολεία

Κωδικός ανοιχτά σχολεία
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr για το στοιχήμα της κυβέρνησης με το άνοιγμα των σχολείων και τη στάση της αντιπολίτευσης

Μην έχετε αυταπάτες,  το θέμα και των επόμενων ημερών θα είναι τα σχολεία.

Έκανε καλά η κυβέρνηση που τα άνοιξε παρά τα αυξανόμενα κρούσματα με την Όμικρον ή είχαν δίκιο όσοι, μεταξύ αυτών και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητούσαν παράταση της επιστροφής των μαθητών στα θρανία και περαιτέρω αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Πέρα από την πολιτική κόντρα όμως, το χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρες οικογένειες. Άλλωστε, στα σχολεία εμπλέκονται πάνω από 1,4 εκατομμύρια πολίτες άμεσα, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι και έμμεσα το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία; Πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών αυτό ήθελε. Οχι μόνο για την μόρφωση των παιδιών τους αλλά κυρίως για την ψυχική τους ηρεμία και την κοινωνικοποίηση.

Έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί μετά από δυο εβδομάδες περίπου που θα φανούν τα αποτελέσματα της επιστροφής των μαθητών στα θρανία. Εάν δηλαδή θα υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και αν θα κλείνουν τμήματα ανα την χώρα.

Πάντως, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως τον Σεπτέμβριο τα σχολεία άνοιξαν με μετάλλαξη Δελτα που είναι πιο ισχυρή από την μετάλλαξη Όμικρον και εκ του αποτελέσματος φάνηκε οτι μπορεί να λειτουργήσουν με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το αν αρκούν αυτά τα πρωτόκολλα στα νέα δεδομένα και αν τα περισσότερα δωρεάν τεστ, από την αρχή στα σχολεία, δώσουν τη λύση, υπομονή μόνο λίγες ημέρες.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της πολιτικής έντασης που φέρνουν τα ανοιχτά σχολεία, καλό θα ήταν να σημειωθεί πως και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν παντού.

Μεταξύ άλλων σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Φινλανδία και Κύπρο. Μάλιστα, σε κάποιες χώρες το κουδούνι έχει χτυπήσει από την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Και σε αυτές τις χώρες υπάρχει η Όμικρον και ρεκόρ κρουσμάτων αλλά αυτό που ίσως διαφέρει πέρα από το τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχει η κάθε χώρα, είναι η στάση της αντιπολίτευσης.

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments