Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: Παραμένουν τα τετράκις ισόβια – Δείτε γιατί

Κώστας Πάσσαρης: Παραμένουν τα τετράκις ισόβια – Δείτε γιατί
Κώστας Πάσσαρης: Ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, ισχυριζόμενος ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο.

Την αίτηση αναίρεσης του βαρυποινίτη Κώστα Πάσσαρη για μετατροπή της ποινής του απέρριψε ο Άρειος Πάγος. Με την αίτηση του ο Κώστας Πάσσαρης ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, ισχυριζόμενος ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο καθώς και ότι δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της άριστης συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του. Κώστας Πάσσαρης

Ο Πάσσαρης καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Οι δικαστές του Άρειου Πάγου έκαναν δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα που είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος. Έτσι, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο, παραμένει στο ακέραιο η ποινή που του επιβλήθηκε από το Εφετείο σύμφωνα με την οποία ο Πάσσαρης καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε συνολική ποινή 4 ισοβίων και 49 χρόνων κάθειρξης, για 4 ανθρωποκτονίες με πρόθεση, 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, 3 ληστείες κατά συρροή κλπ.

Κώστας Πάσσαρης: Το χρονικό της σύλληψής του

Στις 31 Ιουλίου του 2001, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση, δεκάδες αστυνομικοί πήραν θέση στους δρόμους γύρω από την πολυκατοικία που διέμενε , ενώ επτά άνδρες των ΕΚΑΜ περίμεναν τον Πάσσαρη μέσα στο διαμέρισμα. Ο Πάσσαρης γύρισε το κλειδί στην πόρτα για να μπει. Η βιασύνη των αστυνομικών, που του φώναξαν «ακίνητος» πριν μπει μέσα, του έδωσε την ευκαιρία να αποδράσει, παρά το γεγονός ότι μια σφαίρα ενός αστυνομικού τον τραυμάτισε στο πόδι.

Κώστας Πάσσαρης

Μετά την αποτυχία της επιχείρησης, παραιτήθηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ιωάννης Γεωργακόπουλος, αξιωματικός με σημαντικές επιτυχίες, που απολάμβανε της εκτίμησης πολλών ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του Ευάγγελου Γιαννόπουλου που τον είχε προωθήσει στην αρχηγία πριν από τρία χρόνια, το 1998.

Διαφεύγοντας την σύλληψη, ο Πάσσαρης βγήκε από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2001 με πλαστό διαβατήριο και κατέφυγε στην Ρουμανία, συνεχίζοντας τις ληστείες. Τα ξημερώματα της 25ης Nοεμβρίου του 2001, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, σκότωσε τον ιδιοκτήτη κι έναν υπάλληλο και αφαίρεσε 16.000 δολάρια. Η ρουμανική αστυνομία, σε συνεργασία με την ελληνική, συνέλαβε έναν συνεργό του, εμπλεκόμενο σε κυκλώματα μαστροπείας,ο οποίος τους οδήγησε στον Πάσσαρη, τον οποίο συνέλαβαν με έφοδο. Αφού συνελήφθη και παρέμεινε υπόδικος για αρκετούς μήνες, τελικά οδηγήθηκε σε δικαστήριο του Bουκουρεστίου και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη ληστεία και τη διπλή ανθρωποκτονία στο ανταλλακτήριο του Βουκουρεστίου. Μέχρι σήμερα κρατείται στις ρουμανικές φυλακές της Κραϊόβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments