Ελλάδα

Rebound: Έκλεισε το θρυλικό κλαμπ που σύχναζε ο Σιδηρόπουλος

Rebound: Έκλεισε το θρυλικό κλαμπ που σύχναζε ο Σιδηρόπουλος
Rebound: Ήταν ένα από τα εμβληματικότερα και μακροβιότερα κλαμπ της Αθήνας, βρισκόταν στο σημείο στην πλατεία Αμερικής στην οδό Μηθύμνης 43.

Τα τελευταία χρόνια και πριν την πανδημία του κορωνοϊου το Rebound λειτουργούσε κάθε Σάββατο μετά τις 11μ.μ. Από το 1986 έπαιζε αποκλειστικά gothic μουσική και ήταν ένα από τα μαγαζιά που άφησε το στίγμα του στην σκοτεινή ηλεκτρονική σκηνή της Ελλάδας.

Rebound: Ο πρίγκηπας είχε το στέκι του

Rebound

Άνοιξε το 1968 με ιδιοκτήτη τον Hλία Γεωργουλέα ο οποίος υπήρξε κολλητός φίλος και συμμαθητής του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Αλέξη Γκόλφη (τελείωσαν μαζί το Όγδοο Γυμνάσιο Αθηνών). Τότε λειτουργούσε με με την επωνυμία  Blueberry Hill. Εκεί έπαιζαν συγκρότημα όπως οι Stormies και οι Storm (οι Aphrodite’s Child, πριν φύγουν από την Ελλάδα). Το 1969, αλλάζει το όνομα σε Problem και γίνεται ροκάδικο κλαμπ και έτσι μέχρι το 1986 όπου αλλάζει μουσικό ύφος και όνομα και μένει στην ιστορία ως Rebound. Αντίο, λοιπόν, σε ένα από τα πιο εμβληματικά και μακροβιότερα κλαμπ της πόλης.

Rebound: Το πιο εμβληματικό κλαμπ στην Αθήνα

Οι χαρακτηριστικές γραμμές που έδωσαν το όνομα Rebound καλύφθηκαν και από «γήπεδο» μετατράπηκε σε σκοτεινός γκοθ χώρος. Απίστευτο και όμως αληθινό! Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger όταν είχε βγάλει καινούργιο δίσκο, με τίτλο Rebound, είχε δηλώσει πως αντλεί έμπνευση από το γκοθ κλαμπ της Αθήνας!

Rebound

Η Friedberger σε συνεντεύξεις της είχε αναφέρει πως, ευρισκόμενη στην Ελλάδα, επισκέφτηκε το κλαμπ και έπαθε πλάκα από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί. Αναφέρει, επίσης, πως μεγάλο μέρος της έμπνευσής της για τον νέο της δίσκο οφειλόταν  στο dance floor, στους χορούς, στις μουσικές και στα πρόσωπα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments