Lifestyle

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Όταν έγινε το Πραξικόπημα ήμουν 5 χρονών, έχω πολύ ζωντανές εικόνες»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Όταν έγινε το Πραξικόπημα ήμουν 5 χρονών, έχω πολύ ζωντανές εικόνες»
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Για τις εικόνες που έχει από το Πραξικόπημα στην Κύπρο το 1974 και τις πληγές που του έχει αφήσει μίλησε ο γνωστός τραγουδιστής.

Για τις εικόνες που έχει από το Πραξικόπημα στην Κύπρο το 1974 αναφέρθηκε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος ήταν  καλεσμένος στην εκπομπή Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ. Συγκίνησε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και το τηλεοπτικό κοινό σε μια εκ βαθέων συγκινητική εξομολόγηση. Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Τι μνήμες έχει από αυτή τη περίοδο της ζωής του

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρονών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν.

Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ» είπε αρχικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» κατέληξε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Λίγα λόγια για τον τραγουδιστή

Γεννήθηκε στη Λευκωσία από Ελληνοκύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Αρχικά, ήθελε να σπουδάσει ντραμς, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος δάσκαλος στη Λευκωσία. Αντ’ αυτού, σπούδασε κιθάρα. Τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα προάστιο της Λευκωσίας. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, φεύγει το 1989 για την Ελλάδα για να σπουδάσει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, περνάει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία όμως θα εγκαταλείψει αργότερα. Το 1993 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μοσχίονα, στη Σαμία του Μενάνδρου. Το 1996 και πάλι στην Επίδαυρο ερμηνεύει το ρόλο του Απόλλωνα στην Άλκηστη του Ευριπίδη. Ακόμα, έχει εργαστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments