Οικονομία

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία δηλώσεων από τους υπόχρεους

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία δηλώσεων από τους υπόχρεους
Πόθεν έσχες: Προθεσμία μέχρι και 16 Φεβρουαρίου έχουν οι υπόχρεοι για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. Σημειώνεται ότι είχε δοθεί παράταση έως και 31 Ιανουαρίου όμως κρίθηκε αναγκαίο να διευρυνθεί και περαιτέρω.

Προθεσμία μέχρι και 16 Φεβρουαρίου έχουν οι υπόχρεοι για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. Σημειώνεται ότι είχε δοθεί παράταση έως και 31 Ιανουαρίου όμως κρίθηκε αναγκαίο να διευρυνθεί και περαιτέρω.

Πόθεν έσχες: Χρήσιμες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων

Η ηλεκτρονική καταχώριση στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, από τους πιστοποιημένους χρήστες των αρμοδίων για το σκοπό αυτό υπηρεσιών, της ενιαίας κατάστασης των υπόχρεων σε Δ.Π.Κ. & Δ.Ο.Σ. κάθε έτους, θα πρέπει να ολοκληρώνεται έως το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους ενώ η μη ύπαρξη υπόχρεων πρέπει να δηλώνεται ηλεκτρονικά με την οριστικοποίηση μηδενικής κατάστασης. Πόθεν έσχες

Συνεπακόλουθα, η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων της κατάστασης των υπόχρεων υποβολής ετήσιας Δ.Π.Κ. & Δ.Ο.Σ. 2021 (ελεγχόμενη περίοδος 01.01.2020 έως 31.12.2020) είναι η 28η Φεβρουαρίου 2021. Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρισης των δεδομένων της κατάστασης υπόχρεων ακολουθεί χρονικά τη σύνταξη αυτής και αποσκοπεί στην ηλεκτρονική ειδοποίηση του οργάνου ελέγχου, στην παρακολούθηση της εκπλήρωσης της σχετικής υποχρέωσης, καθώς και στην ηλεκτρονική υπενθύμιση του υπόχρεου σχετικά με την υποχρέωση υποβολής ετήσιας Δ.Π.Κ., ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την κατάσταση που πρέπει να συντάσσεται και να υπογράφεται από όποιον ασκεί νομίμως την αρμοδιότητα .

Παρόλο που η υποχρέωση καθενός που αποκτά ιδιότητα που τον καθιστά υπόχρεο υποβολής Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. πηγάζει από τις διατάξεις του νόμου, στο πλαίσιο της χρηστής δημόσιας διοίκησης αλλά και της δυνατότητας άσκησης του νόμιμου δικαιώματος του υπόχρεου, περί αμφισβήτησης της ιδιότητάς του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4, του άρθρου. 1, οι οργανικές μονάδες που έχουν αρμοδιότητα σύνταξης των καταστάσεων υπόχρεων επιβάλλεται να ενημερώνουν εγκαίρως και ενυπόγραφα όσους συμπεριλαμβάνουν σε αυτές, όπως ανάλογα θα πρέπει να τους ενημερώνουν και κατά την απόκτηση της ιδιότητας προκειμένου να εκπληρώσουν τη σχετική τους υποχρέωση υποβολής αρχικής Δ.Π.Κ., εντός 90 ημερών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments