Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αποχή μαθητών στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Αποχή μαθητών στον Εύοσμο
Εύοσμος: Δεν μπήκαν στις τάξεις οι μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ελλιπή μέτρα

Αποχή επέλεξαν να κάνουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ελλιπή, όπως λένε, μέτρα με τα οποία άνοιξαν σήμερα οι σχολικές μονάδες.

Όπως τονίζουν σύμφωνα με το thestival.gr, υπάρχει μεγάλη έξαρση του κορωναϊού και δεν είναι ασφαλής η επιστροφή τους στη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Συμβολικά πλήθος μαθητών βρίσκεται έξω από την σχολική μονάδα, δηλώνοντας πώς πρέπει να επιστρέψει η τηλεκπαίδευση ή να παρθούν καλύτερα υγειονομικά μέτρα.

Μερικοί από τους μαθητές αποχωρούν ήδη από το σχολείο και οδεύουν προς τα σπίτια τους.

Το αυξημένο testing «πρόλαβε» περαιτέρω διασπορά στη σχολική κοινότητα

Με αυξημένο έλεγχο με self test ακόμη και στις σχολικές μονάδες, προσέρχονται σήμερα οι μαθητές στα σχολεία τους εν μέσω ανησυχίας για αύξηση των κρουσμάτων.

Ήδη από την Κυριακή είχε ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολείων με self test από το απόθεμα του κράτους, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δωρεάν self test τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Λόγω αυξημένου ελέγχου πολλές χιλιάδες παιδιά βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο θετικά στον κορωνοϊό. Το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ την Κυριακή διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων).

Σε μία προσπάθεια να ανακόψει την διασπορά της παραλλαγής Όμικρον σε σχολεία, η κυβέρνηση μόνο για αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύσει ξανά το σύστημα «Τρίτη-Πέμπτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments