Ελλάδα

Νέα οδηγία στα σχολεία: 07:00 το πρωί για παραλαβή self test – Θα γίνονται εκτός μονάδας

Νέα οδηγία στα σχολεία: 07:00 το πρωί για παραλαβή self test – Θα γίνονται εκτός μονάδας
Από τις 7:00 το πρωί η διάθεση των self test, για όσους δεν πρόλαβαν. Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος στο παρά πέντε, εκτός μονάδων. Το test θα γίνεται από γονείς, εκτός μονάδας.

Νέες οδηγίες για το αυριανό κουδούνι στα σχολεία και τη διανομή των self tests για όσους δεν βρήκαν στα φαρμακεία,  εξέδωσε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι όσοι δεν βρήκαν self test θα μπορέσουν να τα προμηθεύονται από τα σχολεία. Σε νέα οδηγία του, όμως, διευκρινίζει ότι το self test δεν θα γίνεται εντός της σχολικής μονάδας.

Από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, η διάθεση των self test από τα σχολεία

Οι διευθυντές έχουν οδηγία να είναι στα σχολεία από τις 7:00 π.μ. και να έχουν self tests για τις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν βρει. Οι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης κάλεσε τους γονείς -που δεν έχουν βρει ακόμα self test- να σπεύσουν στις μονάδες από τις 7:00 το πρωί, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα τα test.

Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχοι έχουν παραλάβει τα self tests.

Εφοδιάστηκαν όλες οι μονάδες, όπως βεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με extra self test από το απόθεμα του κράτους.

Υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο test στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Την ίδια στιγμή, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά. Με μέτρα και εντατικό testing η επιστροφή στα σχολεία - Διευκρινίσεις για τα self test - ertnews.gr

Με τρεις βασικές αλλαγές το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα στα σχολεία

Οι βασικές αλλαγές για την επαναλειτουργία των σχολείων είναι τρεις, με το  υπουργείο Παιδείας να υπενθυμίζει ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τηλεκπαίδευση στην περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω κρουσμάτων.

Ειδικότερα, τρεις είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στα σχολεία:

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα που έρχεται αντί για δύο.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν test κάθε μέρα για πέντε ημέρες.
  • Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα πέντε τεστ σε πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο τρία self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
  • Σε ό,τι  αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί πέντε test σε πέντε ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς – Πόσα test υποχρεούνται να κάνουν εβδομαδιαίως

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία self test, που θα τους παρέχονται δωρεάν την εβδομάδα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών και η αναστολή των σχολικών εκδρομών φέτος,  εξακολουθούν να ισχύουν.

Επισημαίνεται, πως συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments