Διεθνή

Κίνα: 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό στην Τιαντζίν

Κίνα: 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό στην Τιαντζίν
Κίνα: Οι υγειονομικές αρχές της Τιαντζίν, παρότρυναν σε περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Οι υγειονομικές αρχές της Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, παρότρυναν σήμερα σε περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους κατά το χρονικό διάστημα που αυτές θα προβαίνουν στη μαζική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό, έπειτα από ένα ρεκόρ κρουσμάτων  που εντοπίστηκαν πρόσφατα, αρκετά από τα οποία συνδέονται με τη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κίνα

Κίνα: Ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί μια εκστρατεία μαζικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που η τοποθεσία της είναι περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πεκίνο, μετατράπηκε σε κόκκινη περιοχή μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα από τα οποία εισήχθησαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 κρούσματα της μετάλλαξης  Όμικρον, όπως και 15 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε σχολεία, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τιαντζίν ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί μια εκστρατεία μαζικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, παροτρύνοντας  στους κατοίκους της να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους ή κοντά σε αυτά προκειμένου να μπορέσουν να υποβληθούν στις διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται στην κοινότητα.

Κίνα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για lockdown

Οι κινεζικές αρχές βρέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωπες με ένα πιο σημαντικό ξέσπασμα της επιδημίας στην πόλη Σιάν, στην βορειοδυτική Κίνα, το οποίο προκάλεσε αμφισβήτηση της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στον ιό που εφαρμόζει η χώρα, με αυστηρά μέτρα καραντίνας και μια άμεση μαζική διεξαγωγή τεστ για την καταπολέμηση των εστιών που εντοπίζονται.

Η πόλη αυτή των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, τέθηκε σε lockdown τον περασμένο μήνα. Ο αριθμός νέων κρουσμάτων μέρα με τη μέρα αυξάνεται και κάνει δυσκολότερο το έργο των υγειονομικών αρχών.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα έχει καταγράψει 100.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 4.636 θανάτους από την COVID-19 από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments