Διεθνή

Starlink: Επίθεση απο γάτες δέχεται το δορυφορικό ίντερνετ του Μασκ

Starlink: Επίθεση απο γάτες δέχεται το δορυφορικό ίντερνετ του Μασκ
Starlink: Απρόβλεπτα προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει το δορυφορικό ίντερνετ του Ίλον Μασκ, καθώς κάποια δορυφορικά πιάτα προσελκύουν γάτες.

Το Starlink αρχίζει να αναπτύσσεται, ενώ βέβαια δεν λείπουν και τα προβλήματα, τα οποία βέβαια είναι απρόβλεπτα. Και αυτό γιατί κάποια από αυτά από ότι φαίνεται προσελκύουν γάτες. Για να λάβουν σήμα από τους δορυφόρους της SpaceX σε όλο τον κόσμο, οι συνδρομητές του Starlink εγκαθιστούν τα δορυφορικά πιάτα. Μπορούν να τοποθετηθούν στη σκεπή ενός κτιρίου ή πάνω σε έναν εξωτερικό τοίχο, ωστόσο, πολλοί τα τοποθετούν στο επίπεδο του εδάφους.

Με δεδομένο ότι τα πιάτα εκπέμπουν θερμότητα, η κακοκαιρία που πλήττει αυτές τις ημέρες πολλές περιοχές των ΗΠΑ έφερε στην επιφάνεια ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα δορυφορικά πιάτα της Starlink αρχίζουν να προσελκύουν γάτες, οι οποίες ψάχνουν ένα ζεστό μέρος για να προστατευτούν από το χιόνι και το κρύο.

Τι έγραψε χρήστης του Twitter

«Η υπηρεσία Starlink δουλεύει μια χαρά, ώσπου οι γάτες ανακαλύψουν ότι το πιάτο εκπέμπει λίγη θερμότητα στις κρύες ημέρες», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης της. Και όπως φαίνεται, οι γάτες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που ψάχνουν για ζεστασιά στα δορυφορικά πιάτα του Elon Musk. Ένας άλλος χρήστης είχε το ίδιο πρόβλημα με τα πουλιά.

Παρότι δεν έχει γίνει σαφές εάν τα ζώα μπλοκάρουν το σήμα, εντούτοις δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό. Αυτό που ίσως μπορεί να κάνει η Starlink είναι να συστήνει στους πελάτες της να τοποθετούν τα πιάτα τους σε μέρη όπου δεν μπορούν να φτάσουν… γάτες!

Η έρευνα για το δορυφορικό ίντερνετ

H Ookla είναι εκείνη που αναλαμβάνει να κάνει το γνωστό speed test στις ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων και ανέλαβε να πραγματοποιήσει ένα αντίστοιχο συγκριτικό τεστ μεταξύ των επίγειων συνδέσεων και των ταχυτήτων που μπορεί να προσφέρει το δορυφορικό Internet της Starlink στις ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα της Ookla δείχνουν ότι έχει μεγάλη σημασία η γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος. Από εκεί εξαρτάται το πόσο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης θα έχει στο δορυφορικό Internet. H σύγκριση έγινε μεταξύ του Internet της Starlink και εκείνου που προσφέρουν οι σταθερές συνδέσεις, με το αποτέλεσμα να δείχνει ότι ορισμένες περιοχές είχαν καλύτερες ταχύτητες από άλλες.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες, οι σταθερές γραμμές έδειξαν καλύτερες ταχύτητες από το δορυφορικό Internet. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε συγκρίσεις αντίστοιχες και στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Starlink έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδέσει στο Internet όχι μόνο τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κινούμενα οχήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments