Αθλητισμός

Θέλει Σωκράτη στη Ρόμα ο Μουρίνιο

Θέλει Σωκράτη στη Ρόμα ο Μουρίνιο
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βρετανικό δημοσίευμα κάνει λόγο πως ο Μουρίνιο έχει βάλει στο στόχαστρο τον Έλληνα διεθνή.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρόμα, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα. Βάσει του ρεπορτάζ, η Ρόμα αναζητά ενισχύσεις κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και εξετάζει την περίπτωση του 33χρονου Έλληνα αμυντικού του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα πριν από μια δεκαετία όταν πήγε αρχικά στη Τζένοα και κατόπιν στη Μίλαν.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express», ο Παπασταθόπουλος είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει παίκτες για το δεύτερο μισό της σεζόν. Και αναφέρεται, επίσης, πως ίσως και ο ίδιος ο Παπασταθόπουλος να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να έχει προπονητή τον Πορτογάλο έστω και για έξι μήνες, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου, απ’ όπου το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2006 αγωνίστηκε με δανεισμό στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες.

Την 1η Αυγούστου 2008, μετεγγράφηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ιταλική Τζένοα, από την οποία τον απέκτησε η Μίλαν τον Ιούλιο του 2010, έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση τριών παικτών από τις ακαδημίες της, με τη μορφή δανεισμού. Η ΑΕΚ εισέπραξε περίπου 700.000 ευρώ (το 15% του ποσού που κόστισε στη Μίλαν ο παίκτης) από την Τζένοα λόγω των δικαιωμάτων μεταπώλησης, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της πρώτης μετεγγραφής του παίκτη.

Η καριέρα

Στους «ροσονέρι» δεν κατάφερε να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Τζένοα, ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Δεν παρέμεινε ωστόσο στην προηγούμενή του ομάδα και στη γνώριμή του Γένοβα, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης,  από την οποία και αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή την επόμενη χρονιά, έπειτα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις στον σύλλογο της Βρέμης.

Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και το 2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μετά από αυτήν του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Ντιναμό Μόσχας το 2005.

Τον Ιανουάριο του 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπούντεσλιγκα για το πρώτο μισό της περιόδου 2016-17. Στις 2 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Άρσεναλ με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Στις 25 Ιανουαρίου 2021, υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τον Ολυμπιακό, με ελεύθερη μεταγραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments