Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε αίθουσα και χτύπησαν καθηγητή

ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε αίθουσα και χτύπησαν καθηγητή
ΑΣΟΕΕ: Ο καθηγητής υπέδειξε συναδέλφους του ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε λίγο μετά τις 4:20 το απόγευμα σε αμφιθέατρο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εν ώρα μαθήματος και επιτέθηκε σε καθηγητή. Περίπου πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν, διέκοψαν και χτύπησαν καθηγητή που δίδασκε στο αμφιθέατρο το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα υποστήριξε στους αστυνομικούς πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Όπως έγινε γνωστό ο καθηγητής, σε λίγους μήνες πρόκειται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο φοιτητών από την επίθεση κατά του καθηγητή, μέσα από την αίθουσα.

Απειλές σε βάρος του Πρύτανη του ΑΠΘ

Η σημερινή επίθεση γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση χώρου στο Βιολογικό, που τελούσε υπό πολυετή κατάληψη.

Άγνωστοι κόλλησαν σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, «κηδειόχαρτα» όπου έγραφαν πως ο πρύτανης «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του και η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στέκι στο Βιολογικό».

Σε σχετική του δήλωση το Σάββατο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει».

«Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά, η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Θεοδωρικάκος: «Οι απειλές δεν περνάνε – Ασφάλεια για όλους στα πανεπιστήμια»

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλα τα κόμματα, αλλά και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσουν με απερίφραστο τρόπο τις απειλές κατά του πρύτανη, τις οποίες χαρακτήρισε «ακραίες φασιστικές συμπεριφορές». Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα σε σκληρή γλώσσα, προς τους δράστες αυτής της απειλής, τους οποίους αποκάλεσε περιθωριακούς, τους προκάλεσε «να δείξουν το πρόσωπο τους» και προειδοποίησε ότι «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ανοησία και ψευτοκατάληψη την κατάσταση στο ΑΠΘ και τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει όπου και όποτε της ζητηθεί τους επόμενους μήνες, γιατί απόλυτη προτεραιότητά είναι η ασφάλεια στα πανεπιστήμια».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης τόνισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα του κοινοβουλίου, το οποίο να ανέχεται και να μην καταδικάζει τέτοιες προκλητικές, ακραίες φασιστικές συμπεριφορές, οι οποίες είναι ενάντια στην ελευθερία που έχει ανάγκη το πανεπιστήμιο και στην ασφάλεια που είναι προϋπόθεση αυτής της ελευθερίας για τους φοιτητές, τον πρύτανη και τους εργαζόμενους. Είναι υπόθεση και της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, των οργάνων της αυτοδιοίκησης, να καταδικάσουν με απερίφραστο τρόπο αυτές τις απειλές» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ας βγουν απ’ τα λαγούμια τους. Ο καθένας τους ας έχει την ευθύνη των λόγων και της υπογραφής του, ας μας δείξουν το πρόσωπο τους. Ποιοι είναι. Να ξέρετε ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς. Εμείς τηρούμε και θα τηρήσουμε τη νομιμότητα, ας φροντίσουν και εκείνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments