Πολιτική

Οικονόμου: Συνεχίζεται η αναστολή καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης

Οικονόμου: Συνεχίζεται η αναστολή καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης
Οικονόμου: Μέσω ανάρτησης του στο Twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως η αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης συνεχίζεται και το 2022.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι συνεχίζεται και το 2022 η αναστολή της καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ανακοινωθεί πως το 2022 θα ήταν χρονιά που δεν θα πλήρωναν εισφορά όσοι λάμβαναν μερίσματα.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως είναι μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

H ανάρτηση

«Το 2022 συνεχίζεται η αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς συμπολίτες μας του ιδιωτικού τομέα», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Τι αλλάζει το 2022 για εισφορά αλληλεγγύης και ασφαλιστικές εισφορές

Εκτός από την αύξηση του κατώτατου μισθού 2% που έχει αποφασισθεί θα υπάρξουν αλλαγές και στην εισφορά αλληλεγγύης και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Εισφορά αλληλεγγύης

Έχει ανακοινωθεί ήδη η επέκταση για όλο το 2022 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές

Διατηρούνται και το 2022 οι μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζόμενους. Αυτό στην πράξη οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους για ακόμη έναν χρόνο, με άμεσες θετικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, από τις έμμεσες αυξήσεις που θα προκύψουν το 2022 από τη μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μεικτό μισθό της τάξεως των 700 έως 2.000 ευρώ θα έχουν όφελος από 160 έως 691 ευρώ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments