Αθλητισμός

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα
Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων του εξωτερικού.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πραγματοποίησε και φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League με τη φανέλα της Μπενφίκα και έτσι έχει βρεθεί στη μετεγγραφική λίστα αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Η Μπενφίκα βρέθηκε σε έναν όμιλο φωτιά στο Champions League με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ντιναμό Κιέβου. Στη πρόκριση αυτή βοήθησε πολύ και ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Κατόπιν τούτων, ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται ήδη στην λίστα της Ντόρτμουντ, της Ατλέτικο, αλλά και του Άγιαξ είναι μερικές από τις ομάδες που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Βλαχοδήμο, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει πλέον και η Λιλ.

Όπως αναφέρει το «Sky Sport Italia», η Πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει ψηλά στη λίστα της τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα και ήρθε σε επαφή με τους Πορτογάλους, ωστόσο για να «τρέξει» η εν λόγω υπόθεση θα πρέπει να πουν το «ναι» και οι «αετοί» της Λισαβόνας, καθώς ο Βλαχοδήμος δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί τους μέχρι και το καλοκαίρι του 2024.

Λίγα λόγια για τον Βλαχοδήμο

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στην Γερμανία, και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας για λογαριασμό της Μπενφίκα και της Εθνικής Ελλάδος. Κατοικώντας στη Στουτγκάρδη, ξεκίνησε την καριέρα του στην, αγωνιζόμενη στη Μπουντεσλίγκα, ΦφΜ Στουτγκάρδη το 2012, με την οποία πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις την σεζόν 2015-16, πριν ενταχθεί στον Παναθηναΐκό της Superleague Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν.

Ο Βλαχοδήμος, εκπροσώπησε την Γερμανία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2011. Αργότερα, έγινε μέλος της ομάδας που κέρδισε το ΟΥΕΦΑ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 του 2017.

Στις 18 Μαΐου 2018 υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Μπενφίκα. Στην διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας για τη σεζόν 2018-2019 εντυπωσίασε τους πάντες με τις επιδόσεις του με αποτέλεσμα να κερδίσει την θέση του βασικού τερματοφύλακα της πορτογαλικής ομάδας παραμερίζοντας τον Μπρούνο Βαρέλα και τον Μίλε Σβίλαρ. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπενφίκα πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου του 2018 στην φιλική αναμέτρηση με την Βιτόρια Σετούμπαλ.

Το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2018 στην νικηφόρα εντός έδρας αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League που έληξε 1-0. Στις 2 Νοεμβρίου του 2021 απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έγινε ο πρώτος γκολκίπερ που αποκρούει πέναλτι του Πολωνού επιθετικού στη διοργάνωση μετά από 14 εύστοχες εκτελέσεις του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments