Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Πότε ξεκινά και ποιοι είναι δικαιούχοι

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Πότε ξεκινά και ποιοι είναι δικαιούχοι
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις ηλεκτρικές συσκευές εντός του 2022 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Το πρόγραμμα αναμένεται να εκκινήσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις ηλεκτρικές συσκευές εντός του 2022 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Το πρόγραμμα αναμένεται να εκκινήσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Ποιες συσκευές αφορά

Όλοι οι Έλληνες θα είναι δικαιούχοι αλλά με προτεραιοποίηση και κάποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και κάποιοι αργότερα και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.«Οι δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και αποκάλυψε πως η εξειδίκευση του προγράμματος θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο με το άνοιγμα της πλατφόρμας», είπε και τόνισε πως θα είναι ένα πρόγραμμα στα πρότυπα του εξοικονομώ.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Ποιες συσκευές αφορά

«Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα», εξήγησε.

Για τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι ψυγειοκαταψύκτες, πιθανόν και τα πλυντήρια. Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας, είπε ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα στην “καρδιά του χειμώνα”. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτου λογαριασμού, υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15902 με τον οποίο γίνεται άμεσα η επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments