Ελλάδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Τσουχτερό κρύο την Πέμπτη – Πόσο θα δείξει το θερμόμετρο

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Τσουχτερό κρύο την Πέμπτη – Πόσο θα δείξει το θερμόμετρο
Τσουχτερό κρύο την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν πολικές θερμοκρασίες

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, καθώς η κακοκαιρία Διομήδης, μας αποχαιρετά μετά από ένα δύσκολο 48ωρο, αφήνοντας όμως όλη τη χώρα στην κατάψυξη. Έτσι, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτη θα κυμανθεί στους -9 στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα γύρω στο 0 με 4 βαθμούς. Στη Βόρεια Ελλάδα η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα περισσότερα ορεινά δεν θα ξεπεράσει το 0, σε πεδινά και παραθαλάσσια τους 5-6 βαθμούς. 10-11 στα δυτικά, 6 στα ηπειρωτικά.

Στους 2-6 βαθμούς η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μέχρι 6 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει λιακάδα, αλλά ο παγετός τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρός με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν από βόρεια Στερεά μέχρι Μακεδονία και Θράκη.

Για την Πέμπτη, η πρόγνωση για τις ελάχιστες θερμοκρασίες – ενδεικτικά ανά περιοχή:

  • Φλώρινα -12 °C
  • Κοζάνη -8 °C
  • Αλεξανδρούπολη -5 °C
  • Θεσσαλονίκη -3 °C

Στο «μηδέν» η Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στην Αττική, η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα πέσει στο μηδέν. Στη Θεσσαλονίκη το κρύο θα είναι ακόμη πιο έντονο, με το θερμόμετρο να δείχνει -3.

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, δεν αποκλείεται να κατέβουν χαμηλότερα προς τα βόρεια τμήματα.

Φονικός ο Διομήδης

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Καρδίτσα και Σέρρες, ενώ  μία γυναίκα παραμένει αγνοούμενη.

Το ζευγάρι στις Σέρρες παρασύρθηκε από ορμητικά νερά με συνέπεια ο άνδρας να βρεθεί νεκρός σε ρέμα λίγες ώρες αργότερα, ενώ η σύζυγός του, αγνοείται.

Στην Καρδίτσα νεκρός βρέθηκε 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

Χιόνια αναμένονται στην κεντρική Ελλάδα

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments