Ελλάδα

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή – Τραυματίστηκαν 2 γυναίκες

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή – Τραυματίστηκαν 2 γυναίκες
Οι γυναίκες τραπεζοκόμοι γλίτωσαν από θαύμα την τελευταία στιγμή

Από τύχη γλίτωσαν δύο εργαζόμενες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν κατέρρευσε ψευδοροφή.Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σε ανακοίνωσή της ζητά τη συντήρηση των νοσοκομείων, αποκαλύπτοντας πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό,ενώ καταλήγει καυστικά “Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος”.

Όπως έγινε γνωστό περίπου στις 12 το μεσημέρι στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου του Ευαγγελισμού, στην κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας, κατέρρευσε η ψευδοροφή.

Εκείνη την ώρα δύο τραπεζοκόμοι ετοίμαζαν το φαγητό των ασθενών, άκουσαν όμως τον θόρυβο και πρόλαβαν να ανοίξουν την πόρτα η οποία και τελικά τις έσωσε, αφού η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο και δεν τις πλάκωσε, ωστόσο οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν.

Η μία τραπεζοκόμος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η συνάδελφός της τραυματίστηκε πιο ελαφρά. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναρρώνει πλέον στο σπίτι της.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου στη κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας κατέρρευσε η ψευδοροφή μεγάλου βάρους.

Στη κουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα της κουζίνας να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών. Όταν άκουσαν το θόρυβο πρόλαβε η μία και άνοιξε τη πόρτα και αυτό τους έσωσε γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στη πόρτα.

Καταπλακώθηκαν όμως οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Η μία συνάδελφος πιο σοβαρά νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η άλλη συνάδελφος πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια. Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο.

Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments