Ελλάδα

Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία

Παίδων Πεντέλης: Αγωγή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία
Παίδων Πεντέλης: Ο υπουργός Υγείας προσέφυγε κατά της απεργίας που κάνουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί.

Οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης κατέρχονται σήμερα σε απεργία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου. Ο Θάνος Πλεύρης ήδη έχει δώσει εντολή να γίνουν οι ενέργειες να κηρυχθεί η απεργία άμεσα παράνομη. 

Κατόπιν της απόφασης του υπουργού, στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων

«Μετά την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών». Στο ίδιο κείμενο επισημαίνουν: «Αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας. Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες, αποφασίζουμε:

24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».
svg%3E
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments