Πολιτική

Η εφημερίδα Αυγή και οι εσωκομματικές ισορροπίες

Η εφημερίδα Αυγή και οι εσωκομματικές ισορροπίες
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για την περιπέτεια της ιστορικής εφημερίδας Αυγή

Η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της Αυγής, κράτησε ζωντανό το κομματικό έντυπο. Προσώρας.

Ταυτοχρόνως ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις εσωτερικές αντιθέσεις. Η διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει ανοιχτή την εφημερίδα, διαμόρφωσε και τις ευαίσθητες ισορροπίες αλλά και την τελική απόφαση. Παρά το γεγονός πως το κλίμα, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν τεταμένο. Και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της διακοπής της κυκλοφορίας.

Η χθεσινή απόφαση, ελήφθη, κάτω από το βάρος των ειδικών συνθηκών. Προεκλογικό έτος, οικονομικά κοινωνικά βάρη, κοινωνική δυσφορία, πανδημία. Η αξιωματική αντιπολίτευση, θα παρουσίαζε μεγάλο κενό στην ενημέρωση και στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας, αν δεν κυκλοφορούσε καθημερινά η κομματική εφημερίδα. Ανεξαρτήτως της δύναμης της κυκλοφορίας της.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για την «ιστορικότητα της εφημερίδας, την αξία της και του κύρους που διαθέτει. Και ως brand name.

Υπήρξαν εισηγήσεις για τη διακοπή της κυοφορίας που επέμεναν στην ενίσχυση της κυριακάτικης έκδοσης και ανάπτυξη της ηλεκτρονικής της σελίδας. Απόψεις που έβρισκαν ευήκοα ώτα και στις δυο εσωκομματικές πλευρές. Μια παράδοξη σχέση που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς.

Δεν είναι τυχαίο πως και από τις δυο πλευρές υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγεται πως στήριξε απολύτως τον Αλέξη Τσίπρα, ερχόμενος σε αντίθεση με το πνεύμα της εσωκομματικής πλευράς που ανήκει. Μερικοί έλεγαν, πως ο πρόεδρος του κόμματος κατέληξε να εισηγηθεί τη διατήρηση της έκδοσης, αν και υπήρξαν στιγμές που «βρέθηκε πολύ κοντά στη δύσκολη απόφαση του κλεισίματος».

Η επόμενη ημέρα φαντάζει ακόμη δυσκολότερη της χθεσινής. Η κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης διασώθηκε αλλά απαιτούνται γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο. Λέγεται πως εκτός του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, θα υπάρξουν και απομακρύνσεις.

«Με την ίδια συνταγή δεν έχεις άλλο αποτέλεσμα» σημείωναν δηκτικά στελέχη του κόμματος. Η ενοποίηση των κομματικών μέσων, ήταν μια απόφαση που, όπως ειπώθηκε χθες, καθυστέρησε με συνέπειες.

Η Αυγή κυκλοφορεί αλλά η περιπέτεια συνεχίζεται…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments