Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή: Εξυγίανση εν λειτουργία

ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή: Εξυγίανση εν λειτουργία
Με απόφαση Τσίπρα η συνέχιση της λειτουργίας

Τη μη αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής αποφάσισε πριν από λίγο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr,  το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην ανασταλεί η έκδοση της εφημερίδας και να σχεδιαστεί πρόγραμμα εξυγίανσης. Ένα σχέδιο που πρόκειται εν ευθέτω χρόνω να πάρει σάρκα και οστά και θα περιλαμβάνει όλες τις θέσεις εργασίας και ενίσχυση της ημερήσιας έκδοσης.

 Το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενοποίηση όλων των Μέσων του κόμματος σε ένα ενιαίο newscenter ενώ το πρόγραμμα εθελουσίας πρόκειται να συνεχιστεί. Ταυτόχρονα, όπως φημολογείται θα ακολουθήσουν και κάποιες αποχωρήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγή: Δεν διαβάζουν τα μέλη την εφημερίδα, λέει ο Βερναρδάκης

Την ελπίδα να μην είναι οριστική η απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «παλιά ιστορία» το οικονομικό σκέλος της εφημερίδας και παραδέχτηκε ότι δεν την αγοράζουν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Υπενθύμισε πως είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ότι υπήρχαν πολύ σοβαρά οικονομικά ζητήματα στην εφημερίδα, όταν είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ της «Αυγής» για 6 μήνες, όταν είχε ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προεδρία του κόμματος το 2008 και είχε επιχείρησε να βάλει μια άλλη λογική. «Μένω σε αυτό που έγραψε ο Άγγελος Τσέκερης, ο οποίος παίρνει μια πολύ γενναία ευθύνη με μεγάλη αξιοπρέπεια,. Έγραψε ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους γιατί η εφημερίδα δεν κατάφερε να βρει έναν δρόμο με μεγαλύτερη απήχηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Βερναρδάκης μίλησε για ένα ευρύτερο σοβαρό ζήτημα στην κυκλοφορία που αφορά όλον τον Τύπο, όλες τις εφημερίδες. «Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στο να έχεις ένα φύλλο πολύ πιο δυναμικό και ανταγωνιστικό, κάτι το οποίο δεν μπορείς να το έχεις σε περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας. Είναι μια εξίσωση, την οποία μπορεί να αποτιμήσει καλύτερα κάποιος που γνωρίζει όλα τα στοιχεία από μέσα. Είναι όμως ένα γεγονός, δεν υπάρχει αμφιβολία», υπογράμμισε.

«Επίσης και έντυπα του ίδιου χώρου, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών ή το Ντοκουμέντο, έχουν μια καλύτερη περπατησιά σε επίπεδο κυκλοφορίας. Άρα στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να γίνουν κάποια καλύτερα βήματα, αλλά πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το οικονομικό περιβάλλον», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments