Άποψη

Τα ισχυρά διλήμματα και ο εκλογικός στόχος του 38%

Τα ισχυρά διλήμματα και ο εκλογικός στόχος του 38%
O Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα ισχυρά διλήμματα που έχει το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και για τον εκλογικό στόχο του 38%.

Μπορεί οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν ξεδιπλώνει ήδη την στρατηγική του βάζοντας τα πρωτα διλήμματα. Ο πρωθυπουργός εχει τονίσει με έμφαση πως ο στόχος του όταν στηθούν οι κάλπες είναι η αυτοδυναμία ενώ υπεραμύνεται των μονοκομματικών κυβερνήσεων ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως οι επόμενες κάλπες θα είναι με απλή αναλογική και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να επικρατήσει η χαλαρή ψήφος στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους αφού όλοι αντιλαμβάνονται οτι είναι δύσκολος ο στόχος της αυτοδυναμίας αν όχι ανέφικτος και θα υπάρξει και δεύτερη εκλογή, εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Ελλάδα

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ήδη πως θα παει σε δεύτερες εκλογές αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη.

Έτσι ο πρωθυπουργός από τώρα βάζει ψηλά τον πήχη και ζητάει αυτοδυναμία ώστε η ΝΔ να καταγράψει οσο γίνεται πιο υψηλά ποσοστά πριν την δεύτερη κάλπη όπου εκεί με ένα ποσοστό πέριξ του 38% εκλέγεται μονοκομματική κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το νόμο του μπόνους των 40 εδρών που ψήφισε η ΝΔ.

Παράλληλα όμως αιτιολογεί γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας πως με την αξιωματική αντιπολίτευση τον χωρίζει άβυσσος.

Όσο για το ΚΙΝΑΛ κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν οτι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άρα τοποθετείται εκ των πραγμάτων στην κεντροαριστερή πολυκατοικία.

Όσον αφορά τα διλήμματα στο δρόμο προ τις κάλπες θα είναι ακόμα πιο ισχυρά. Οι πολίτες θα έχουν να συγκρίνουν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και την θητεία του Αλέξη Τσίπρα. Θα έχουν να επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες τονίζουν στο Μαξίμου.

Στο ενδιάμεσο όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις ενισχυτικές κινήσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση και στην αναμενόμενη ανατίμηση προϊόντων πρώτης ανάγκης. Ήδη προανήγγειλε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ εξετάζεται ακόμα και η μη επιστροφή των επιστρεπτεων προκαταβολών, για αρχή στην εστίαση, στρώνοντας έτσι το εκλογικό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments