Διεθνή

Τζόκοβιτς: Θα τον εγκαταλείψουν οι σπόνσορες;

Τζόκοβιτς: Θα τον εγκαταλείψουν οι σπόνσορες;
Η Lacoste δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να επανεξετάσει τα γεγονότα που πυροδότησαν τη νομική μάχη διάρκειας δύο εβδομάδων και εμπόδισαν τον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open

Το σήριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν τελείωσε με την αναχώρησή του από την Αυστραλία, μετά την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες.

Τώρα, ένας από τους χορηγούς του φαίνεται πως ζητά εξηγήσεις από τον διάσημο αθλητή.

Η Lacoste δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να επανεξετάσει τα γεγονότα που πυροδότησαν τη νομική μάχη διάρκειας δύο εβδομάδων και εμπόδισαν τον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Η Αυστραλία απαιτεί από τους διεθνείς επισκέπτες να εμβολιάζονται κατά του Covid-19 εκτός εάν έχουν ιατρική εξαίρεση.

«Το συντομότερο δυνατό, θα επικοινωνήσουμε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να εξετάσουμε τα γεγονότα που προκλήθηκαν με την παρουσία του στην Αυστραλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική φίρμα ρούχων.

«Ευχόμαστε σε όλους ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για όλες τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν ότι θα διεξαχθεί σε καλές συνθήκες για παίκτες, προσωπικό και θεατές», πρόσθεσε.

Κανένα σχόλιο από τους χορηγούς

Οι χορηγοί του Τζόκοβιτς δεν έχουν πάρει θέση από τότε που ανακλήθηκε για πρώτη φορά η βίζα του λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου. Δεν είναι σαφές πότε ο Τζόκοβιτς θα πάει ξανά στο δικαστήριο. Η ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ του γκραν σλαμ ανδρών στο Γαλλικό Όπεν τον Μάιο, επίσης αμφισβητείται καθώς και η Γαλλία απαιτεί τον εμβολιασμό όλων των αθλητών.

Τα γεγονότα όμως στην Αυστραλία έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι παίκτες θα αγωνιστούν στην περιοδεία της σεζόν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχώρησε από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, έναν άλλο χορηγό του Τζόκοβιτς που ανήκει πλέον στον Stellantis, και η οποία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Τζόκοβιτς έχει εταιρικά συμβόλαια αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με το Forbes, και ήταν ο 46ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο το 2021.

Ο Νο. 1 του κόσμου είχε προγραμματιστεί να παίξει το βράδυ της Δευτέρας στη Μελβούρνη, όπου ήλπιζε να κατακτήσει τον 21ο τίτλο του γκραν σλαμ ανδρών.

Αντίθετα, αναχώρησε από την Αυστραλία με πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι, αφού έχασε την έφεση κατά της απόφασης για ανάκληση της βίζας του για δεύτερη φορά. Επέστρεψε στη σερβική πρωτεύουσα Βελιγράδι αργότερα τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του, ο Τζόκοβιτς είπε ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» από την απόφαση.

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήταν πάνω μου και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments