Οδηγός

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Πότε θα καταβληθεί το ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και διατροφικά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Πότε θα καταβληθεί το ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και διατροφικά επιδόματα
ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν χιλιάδες δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων καθώς θα προβεί σε πληρωμές ο ΟΠΕΚΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν χιλιάδες δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων καθώς θα προβεί σε πληρωμές ο ΟΠΕΚΑ. Οι καταβολές των επιδομάτων πραγματοποιούνται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, έτσι για αυτό το μήνα θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιανουαρίου.

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν

Στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν αυτό το μήνα είναι: το Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Ποιες παροχές καλύπτει το ΚΕΑ

  • Εισοδηματική ενίσχυση: το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας.(Δείτε λίγο πιο κάτω ποιες χαρακτηρίζονται ωφελούμενες ομάδες )
  • Σε συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά: διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος, με:
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων.
  • Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.
  • Ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας. -` Ένταξη στις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους.
  • Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ύδρευσης.
  • Κοινωνικό τιμολόγιο Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments