Τεχνολογία

Whatsapp: Νέα εργαλεία σχεδιασμού σε φωτογραφίες και videos

Whatsapp: Νέα εργαλεία σχεδιασμού σε φωτογραφίες και videos
Whatsapp: Η δημοφιλής πλατφόρμα messaging ετοιμάζει νέα εργαλεία σχεδιασμού πάνω σε φωτογραφίες και videos.

Το Whatsapp έχει αρχίσει να προσθέτει νέες λειτουργίες για τους χρήστες, ενώ μία από αυτές είναι κάποια εργαλεία σχεδιασμού για φωτογραφίες. Aξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp πρόσθεσε Reactions στα μηνύματα της υπηρεσίας.

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp σχεδιάζει να προσθέσει στην messaging πλατφόρμα νέα εργαλεία σχεδίασης για φωτογραφίες και βίντεο. Διατίθεται στην πλατφόρμα η δυνατότητα σχεδίασης πολυμέσων, αλλά προς το παρόν οι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του μολυβιού – κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύμφωνα με την τελευταία beta έκδοση.

Πως λειτουργεί

Σύμφωνα με το WABetainfo, θα προστεθούν δύο νέα μολύβια σχεδίασης και επεξεργασίας στο WhatsApp – επομένως συνολικά θα υπάρχουν τρία μολύβια. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, βλέπουμε τρία μολύβια που έχουν διαφορετικό πάχος και επιτρέπουν στους χρήστες να σχεδιάζουν πιο λεπτές ή πιο χοντρές γραμμές σε βίντεο/εικόνες. Προς το παρόν τα νέα εργαλεία βρίσκονται υπό ανάπτυξη και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στο WhatsApp.

Επιπλέον, το WABetainfo αναφέρει ότι το WhatsApp εργάζεται επίσης σε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να θολώνουν τις εικόνες πριν τις στείλουν. Οι χρήστες θα μπορούν πριν αποστείλουν ένα screenshot ή φωτογραφίες με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να θολώνουν τις λεπτομέρειες που πρέπει. Η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και Android.

Η υπηρεσία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta λέει επίσης ότι δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για το σε πόσο καιρό θα διαγραφεί ένα μήνυμα. Όταν η λειτουργία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι χρήστες είχαν την επιλογή να εξαφανίσουν τα μηνύματα μόνο μετά από επτά ημέρες. Στο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει επίσης η επιλογή διαγραφής τους μετά από μόλις 24 ώρες ή 90 ημέρες. Η νέα λειτουργικότητα είχε αναφερθεί προηγουμένως ως υπό δημιουργία από το WABetaInfo.

Το WhatsApp σημειώνει ότι η ενεργοποίηση των μηνυμάτων που εξαφανίζονται από προεπιλογή δεν θα επηρεάσει τις υπάρχουσες συνομιλίες. Όταν ξεκινάτε μια νέα συνομιλία ένός προς έναν, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα λέει ότι η λειτουργία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων είναι ενεργοποιημένη, μαζί με μια σημείωση που λέει ότι είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή (έτσι οι επαφές σας δεν πιστεύουν ότι είναι κάτι προσωπικό). Έχετε επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση για μεμονωμένες συνομιλίες.

Αν και η νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση δεν επηρεάζει τις ομαδικές συνομιλίες, το WhatsApp λέει ότι έχει προσθέσει μια νέα επιλογή κατά τη δημιουργία ομάδων για να σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments