Διεθνή

Νορβηγία – Μπρέιβικ: Παραμένει επικίνδυνος και αμετανόητος, λέει η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί

Νορβηγία – Μπρέιβικ: Παραμένει επικίνδυνος και αμετανόητος, λέει η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί
Νορβηγία - Μπρέιβικ: «Ο κίνδυνος να διαπράξει στο μέλλον βίαιες ενέργειες δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το 2013, όταν έκανα την πρώτη μου αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά η ψυχίατρος.

Ο νεοναζί Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος ζητάει με αίτημα την αποφυλάκισή του δέκα χρόνια αργότερα αφού έσπειρε τον θάνατο στη  Νορβηγία σκοτώνοντας 77 ανθρώπους, εξακολουθεί να είναι όσο επικίνδυνος ήταν πριν μία δεκαετία, κατέθεσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, κατά την ακροαματική διαδικασία η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί στη φυλακή. Νορβηγία - Μπρέιβικ

Ο 42χρονος Μπρέιβικ καταδικάστηκε το 2012 σε 21 χρόνια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή έκτισης τα δέκα χρόνια και με τη δυνατότητα παράτασης της κράτησής του. Τώρα, ζητήσει με αίτημα υπό όρους  να αποφυλακιστεί, διαβεβαιώνοντας ότι πλέον δεν στηρίζει και υιοθετεί τη βία.

«Ο κίνδυνος να διαπράξει στο μέλλον βίαιες ενέργειες δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το 2013, όταν έκανα την πρώτη μου αξιολόγηση»

«Εκτιμώ ότι η διάγνωση του Μπρέιβικ είναι ίδια με αυτή που είχα κάνει» τόνισε η ψυχίατρος Ράντι Ρόσενκβιστ ενώπιον του δικαστηρίου του Τέλεμαρκ κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας, που έχει μεταφερθεί για λόγους ασφαλείας στο γυμνάσιο της φυλακής Σκιέν, όπου κρατείται ο εξτρεμιστής.

«Ο κίνδυνος να διαπράξει στο μέλλον βίαιες ενέργειες δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το 2013, όταν έκανα την πρώτη μου αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά για τον φυλακιζόμενο. Σύμφωνα με την ψυχίατρο, ο Μπρέιβικ πάσχει από προβλήματα προσωπικότητας, και η ίδια τον έχει χαρακτηρίσει «αντικοινωνικό, ναρκισσιστή και υποκριτή». Νορβηγία - Μπρέιβικ

Η μαρτυρία της ψυχιάτρου θεωρείται μείζονος σημασίας προκειμένου οι δικαστές να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν το αίτημα της αποφυλάκισης του

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ πυροδότησε βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο Όσλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι. Στη συνέχεια σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους εφήβους, ανοίγοντας πυρ στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού κόμματος στο νησί Ουτόγια. Έναν χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών, με ελάχιστη ποινή έκτισης τα δέκα χρόνια και με τη δυνατότητα παράτασης της κράτησής του -η μέγιστη ποινή που μπορούσε να επιβάλει τότε η νορβηγική δικαιοσύνη.

Η μαρτυρία της Ρόσενκβιστ, της μοναδικής ψυχιάτρου που θα καταθέσει στη διάρκεια της διαδικασίας, θεωρείται μείζονος σημασίας προκειμένου οι δικαστές να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν το αίτημα της αποφυλάκισης του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments