Άποψη

Ο κίνδυνος της απομόνωσης

Ο κίνδυνος της απομόνωσης
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την τελετή παραλαβής των Rafale και την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η τελετή παραλαβής των Rafale στην Τανάγρα το μεσημέρι της Τετάρτης και ακόμα περισσότερο το σποτ της ΝΔ για τα γαλλικά μαχητικά έφερε σκληρή κριτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εθνική καπηλεία.

Την ώρα δηλαδή που τα 6 πρωτα μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονταν στην χώρα μας η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το γαλάζιο σποτ υποδοχής χωρίς καμία κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Είθιστε σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίζει τα εξοπλιστικά προγράμματα που προωθούνται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την συμφωνία για τα Rafale ψήφισε αλλά ούτε και αυτή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και την προμήθεια των Γαλλικών φρεγατών belhara.

Έχει αποφασίσει η Κουμουνδούρου να πάει κόντρα σε όλα σε μια προσπάθεια δημοσκοπικής ανάκαμψης; Σε μια πολιτική στρατηγική και τακτική κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αποδεκτό αλλά αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να μην υπάρχει κοινός τόπος στα μεγάλα θέματα και ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην παραβρεθεί ούτε ενας εκπρόσωπος του στην Τανάγρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια επιλογή που θωρακίζει την χώρα μας και αυξάνει την ισχύ απέναντι στην τουρκική πλευρά.

Μπορεί το σποτ ενος κόμματος για την παραλαβή των Rafale να φτάσει την πολιτική συζήτηση στα άκρα;

Ναι, αλλά μπορεί ο επιτιθέμενος, στην προκειμενη ο ΣΥΡΙΖΑ να κινδυνέψει να είναι η εξαίρεση στην προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας σε όλα τα επίπεδα εάν συνεχίσει σε αυτή την ρότα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments