Άποψη

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για την Ελπίδα που πιθανόν να φέρει μεγάλα προβλήματα

Μια ελπίδα μας είχε μείνει και αυτή καταστροφική έρχεται. Τετραήμερο παγωνιάς στη χώρα με το κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται, κυριολεκτικά στα χαρακώματα. Αυτά που είχαν σκαφτεί πέρυσι. Σε εκείνο το τρομακτικό τριήμερο με τη μισή Αθήνα να μένει χωρίς ρεύμα και τρόφιμα. Και οι δήμαρχοι να κοιτούν «παγωμένοι», να διαλύονται οι γειτονιές τους.

Αυτή τη φορά, λένε, πως οι κρατικές υπηρεσίες έχουν οργανωθεί. Οι δήμοι, έτσι λένε οι δήμαρχοι, έχουν ετοιμαστεί με τόνους αλάτι, με εκχιονιστικά μηχανήματα, με τις ειδικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Πυροσβεστική, αστυνομία, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ακόμη και ο στρατός έχει λάβει εντολή να είναι σε επιφυλακή. Ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές οθόνες να αυτοθαυμάζεται, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας να ψελλίζει κάτι για τη…προστασία και οι δήμαρχοι να περιμένουν αν κάτι πάει στραβά να κατηγορήσουν το ανάλγητο κράτος που για μια ακόμη φορά βρέθηκε απροετοίμαστο και παραδομένο στο κακό μας το καιρό.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η επάρκεια σε υλικά, ο εκκαθαρίσεις δρόμων και δέντρων, η επιφυλακή των αρμοδίων υπηρεσιών. Από σήμερα στους δρόμους θα βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, τα μηχανήματα της Περιφέρειας και τα αντίστοιχα των δήμων, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στα Βόρεια του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν εξαιρεθούν τα δυο υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας- στο βαθμό που χρειαστεί-το πρωθυπουργικό γραφείο, θέλησε να έχει μια εικόνα για το σύνολο της προετοιμασίας. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη επικοινωνήσει με το σύνολο των δήμων σε Αθήνα και υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Μεγάλη ανησυχία πάντως, επικρατεί σε περιοχές που δεν έχουν την εμπειρία του χιόνια. Όπως, για παράδειγμα, τα νησιά. Όπως, έλεγε και κάποιος Κυκλαδίτης  αυτοδιοικητικός παράγοντας, «και με 8αρη μποφόρ έρχομαι Αθήνα, στο δρόμο με χιόνι πως θα κινηθώ;». Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έχει δώσει εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα ελικόπτερα παντός καιρού προκειμένου να συντρέξουν, στο βαθμό που θα χρειαστεί.

Η «Ελπίδα», θα μας δείξει το πραγματικό της πρόσωπο τις επόμενες ημέρες. Και όλοι ελπίζουν, η ελπίδα να μη πεθάνει τελευταία. Μια καταστροφή με προετοιμασμένη κρατική μηχανή θα είναι ό,τι χειρότερο στην ήδη επιβαρυμένη κοινωνική και οικονομική κατάσταση…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments