Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους 8 του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους 8 του Australian Open
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να νικήσει τον Φριτζ και να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά της Αυστραλίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Φριτζ με ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τους “8” του Australian Open. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιανίκ Σίνερ (Νο10), ο οποίος νωρίτερα πέταξε εκτός συνέχειας τον Ντε Μινόρ.

Από την αρχή ο αγώνας έδειξε ότι θα είναι κλειστός και ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο ξεκίνημα είδαμε τον Τσιτσιπά και τον Φριτζ να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι και το έβδομο game. Τότε ο Αμερικανός κατάφερε να κάνει το break για να προηγηθεί με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να εξαργυρώσει το break του. Ο Τσιτσιπάς έπραξε το ίδιο, όμως στη συνέχεια ο Αμερικανός έκλεισε το σετ με 6-4. Στέφανος Τσιτσιπάς

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

Ίδια εικόνα και στο στο δεύτερο σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν ακόμα πιο εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε το μοναδικό του break point το οποίο κατάφερε και να εξαργυρώσει για να κλείσει το δεύτερο σετ με 6-4 κάνοντας το 1-1.

Μόνο που δεν κατάλαβε ότι με το συγκεκριμένο break του ολοκληρώθηκε και το σετ και πήγε να σερβίρει… Το τρίτο σετ ήταν καρμπόν με το πρώτο. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους μέχρι 4-3, όταν ο Αμερικανός έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς έστω και δύσκολα έπραξε το ίδιο, όμως στο αμέσως επόμενο ο Φριτζ κατάφερε να κλείσει το σετ κάνοντας το 2-1 με 6-4. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έψαχνε να βρει τρόπο να γίνει περισσότερο απειλητικός στο σερβίς του Αμερικανού. Την ίδια ώρα ο Φριτς έδειχνε να έχει χάσει κάτι από την απίστευτη σταθερότητά του.

Τελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break points, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών για να προηγηθεί με 5-3 και έπειτα κράτησε το σερβίς του παρά την πίεση του Φριτζ για να κλείσει το σετ και στείλει την αναμέτρηση σε πέμπτο. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο φινάλε με τον Τσιτσιπά να βρίσκει λύσεις μέσα από το σερβίς του. Ο Στέφανος κατάφερε να κάνει το break στο ένατο game του σετ και στη συνέχεια έκλεισε το σετ και το ματς.

Τι ανέφερε ο Τσιτσιπάς

Για το ματς” Ένα επικό ματς, μπορώ να πω. Έδωσα τα πάντα στο κορτ, είμαι περήφανος στον εαυτό μου. Έμεινα συνεπής σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού. Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό”.

Για τον αντίπαλό του: “Ήξερα ότι θα είναι απαιτητικό ματς από πλευράς δυνάμεων. Ήθελα να μείνω στο ματς να μην τα παρατήσω να είμαι υπομονετικός. Το κοινό ήταν στο πλευρό μου. Ένιωσα ότι ήταν στο πλευρό μου και με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Ήταν σημαντικό να έχω αυτή την υποστήριξη, νομίζω ότι τους αποζημίωσα”.

Για το αν συγκαταλέγεται στα φαβορί: “Δεν ξέρω τίποτα. Δεν ασχολούμαι με αυτό. Κοιτάω τη δουλειά μου, με συγχωρείτε γι’ αυτό. Δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σχέσεις μου, λόγω της κούρασης”.

Για το ότι έμεινε πίσω πέρνοντας τις μπάλες και δεν κατάλαβε ότι κέρδισε το σετ: “Δεν έχω ιδέα, δεν ήταν η πρώτη φορά. Είναι καλό, γιατί είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο πόντο”.

Για τον Σίνερ: “Είναι πολύ καλός, παίζει πολύ καλά τελευταία. Παίζει σπουδαίο τένις τελευταία. Κοιτάω την αποθεραπεία μου, να αξιοποιήσω το ρεπό μου, για να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments