Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έκλεισε η εθνική οδός στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έκλεισε η εθνική οδός στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών
Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» στο εθνικό οδικό δίκτυο

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με την κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο να είναι δύσκολη. Το απόγευμα έκλεισε η εθνική οδός, στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών στο ρεύμα προς Λαμία.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ για την Αττική.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά. Ο κ. Κολυδάς τόνισε πως με τα νέα στοιχεία, φαίνεται ότι το κύμα θα συνεχιστεί και οι μεγάλες εντάσεις θα είναι σίγουρα μέχρι τα μεσάνυχτα ή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το κύμα θα έχει σύνολο 16 ώρες διάρκεια με μεγάλες εντάσεις. Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας θα υπάρχει μεγάλο ύψος χιονιού μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο. Για το λεκανοπέδιο η ύφεση θα υπάρξει από το μεσημέρι της Τρίτης, αν και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εξασθενούν νωρίτερα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Η έντονη χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει στην Αττική τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει προβλήματα στους δρόμους και στις συγκοινωνίες.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ειδικούς λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω δυσμενών και φαινομένων, από την 14.00 ώρα της ημέρας 24/ 1/2022 έως ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments