Διεθνή

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ
Τιερί Μιγκλέρ: Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας που μεσουράνησε στην δεκαετία του 1980, από φυσικά αίτια.

Έφυγε από την ζωή ο Τιερί Μιγκλέρ στα 73 του χρόνια από “φυσικά αίτια”. Η είδηση γνωστοποιήθηκε από τον πράκτορα του, Ζαν Μπατίστ Ρουσό μέσω μίας ανάρτησης από τον επίσημο λογαριασμό του Γάλλου σχεδιαστή σε δημοφιλή κοινωνικό δίκτυο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Η ανάρτηση στο Facebook

Λίγα λόγια για τον διάσημο σχεδιαστή μόδας

Περιγράφοντας τον εαυτό του στο Facebook ως «σκηνοθέτη, conceptor σόου, δημιουργό αρωμάτων, σχεδιαστή κοστουμιών και φωτογράφο» ο Μιγκλέρ γεννήθηκε στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο του 1948. Στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών προσλήφθηκε στο σώμα του μπαλέτου της Opéra du Rhin. «Ο χορός μου δίδαξε πολλά για την υποστήριξη, την οργάνωση του ενδύματος, τη σημασία των γοφών, τη φορά του κεφαλιού, το έργο και το ρυθμό των ποδιών», είχε πει ο μόδιστρος.

Σε ηλικία 20 ετών εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και το 1973 εισχώρησε στον χώρο της μόδας με το brand «Cafe de Paris» ακριβώς ένα χρόνο πριν ιδρύσει τη μάρκα «Thierry Mugler». Μετά από σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου, εισήλθε στον κόσμο της μόδας το 1971 σχεδιάζοντας αρχικά ρούχα για τον Karim.

Με το που εισήλθε στον αστραφτερό χώρο της μόδας άνοιξε τη μπουτίκ του στο Παρίσι και άρχισε να εισπράττει διεθνή αναγνώριση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας thestar.com.my. Αντικείμενο φαντασιώσεων, η γυναίκα του σχεδιαστή στα μάτια και στην ψυχή του είναι μια άσεμνη, μια γαλαξιακή γοργόνα, ένα κυβερνο-ρομπότ, ένα φανταστικό ζώο… Είναι ένας άγγελος της κόλασης στο harley-Davidson bustier της ή μια Μέριλιν σε ένα ροζ λαστιχένιο σώμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο ιαπωνικής καταγωγής Nicola Formichetti ανακοινώθηκε ως δημιουργικός διευθυντής της μάρκας Thierry Mugler, την οποία ο Formichetti αργότερα μετονομάστηκε σε MUGLER, αφαιρώντας το μικρό όνομα. Ο Formichetti αργότερα έφυγε από τη MUGLER για να εργαστεί στην ιταλική μάρκα Diesel.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments