Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Αττική

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Αττική
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για πολλούς οδηγούς με την ΓΑΔΑ να αναφέρει πως η κυκλοφορία σήμερα θα γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Δύσκολη η νύχτα για τους οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό λόγω της χιονόπτωσης. Κλιμάκια του στρατού έχουν φθάσει σε όλα τα σημεία, και συγκεκριμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας, μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες και με εντολές της αστυνομίας και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας οδηγούν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμη εκατοντάδες οχήματα ακινητοποιημένα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Για να μην επαναληφθούν αντίστοιχες εικόνες και σήμερα -βέβαια αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την ετοιμότητα που θα επιδείξει ο κρατικός φορέας- το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με ανακοίνωσή του, συνιστά στους πολίτες την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Οι ανακοινώσεις Στυλιανίδη

Κατά την απογευματινή ενημέρωση ο κ.Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για το χάος που επικρατεί, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι οφείλουμε μία συγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν».

Παράλληλα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments