Ελλάδα

Στυλιανίδης για Αττική Οδό: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος – Παρέμβαση εισαγγελέα

Στυλιανίδης για Αττική Οδό: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος – Παρέμβαση εισαγγελέα
Η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις της είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στυλιανίδης

Οι εικόνες χάους από την Αττική Οδό, προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά και την «έκρηξη» του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αττική Οδό ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρία και αυτή θα είναι η εισήγησή του προς τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση  της σύσκεψης του επιτελείου της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ.Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι οφείλουμε μία συγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν»

Προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε  να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά η Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες να κινηθούν στο οδικό δίκτυο. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου σημείωσε για την Αττική Οδό τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείριση αντιδρόμησης, μια επιχείριση πολύ δύσκολη, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που δυσκολεύουν τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Κάλεσε και εκείνος τους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες και δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αυτές.

Τα προβλήματα και στην Κατεχάκη και στην Αττική Οδό προκλήθηκαν, όπως είπε γιατί πολλοί δεν είχαν αλυσίδες.

Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου  3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ βρίσκονται στους δρόμους, ενώ η Άμεση Δράση δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments