Άποψη

Πολιτικό «Συγνώμη» – Αποκατάσταση των ζημιών

Πολιτικό «Συγνώμη» – Αποκατάσταση των ζημιών
O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα όσα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα και τους επόμενους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Η απομάκρυνση του χιονιά, αφήνει πίσω, μια διαλυμένη Αθήνα. Η πρωτεύουσα της χώρας, το 2022, δεν άντεξε ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο λίγων ωρών. Εικόνες Αποκάλυψης, έζησαν όσοι εγκλωβίστηκαν σχεδόν 24 ώρες(!), στην Αττική Οδό, σε έναν από τους πιο σύγχρονους δρόμους της Ευρώπης αλλά και τους πιο ακριβούς! Και όσοι εξ αυτών κατάφεραν μόνοι τους, να φτάσουν μετά από ώρες, στο χώρο της οικίας τους, βρέθηκαν με κομμένο το ρεύμα, χωρίς θέρμανση, έχοντας λίγο, πριν σώσει κυριολεκτικά τις ζωές τους(εκείνη την ώρα δεν σκέφθηκαν το λογαριασμό του φυσικού αερίου που θα ακολουθήσει ούτε εκείνον του κομμένου ρεύματος). Και να σκεφθεί κανείς πως οι επιστήμονες είχαν προβλέψει ακόμη και το χρονικό διάστημα που θα χτυπήσει ο χιονιάς την Αθήνα. Όλοι το γνώριζαν εκτός συγκεκριμένων υπουργών και του αρμόδιου Περιφερειάρχη Αττικής!

Τα φώτα της κοινωνίας θα είναι στραμμένα σε μερικές ώρες στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι: άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αυτοκριτική για τα κυβερνητικά λάθη και παραιτήσεις ή απομακρύνσεις πολιτικών υπευθύνων. Είναι η πρώτη φορά που το σύνολο του κυβερνητικού επιτελείου, καταθέτουν την αυτοκριτική τους. Οι ευθύνες, όμως, είναι μεγάλες και κανέναν δεν πείθει πλέον η δικαιολογία της «κλιματικής αλλαγής».

Σύμφωνα με πληροφορίες η καρέκλα του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, τρίζει επικίνδυνα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η απομάκρυνση του θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Πάντως, λέγεται, πως έχει χαθεί ο δεσμός με το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν είναι δυνατόν», μας έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, να γνωρίζεις με ακρίβεια τι θα συμβεί αλλά να μην έχεις διαμορφώσει ένα πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης». Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιώνται αν και ποιο είναι το σχέδιο που υπήρχε από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Και μόνον ο τίτλος του υπουργείου, δηλώνει από μόνος του και την απόλυτη ευθύνη.

Οι δεσμοί-αν υπήρχαν- μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής και του κυβερνητικού επιτελείου, έχουν διαρραγεί. Οι εμφανίσεις του κ. Πατούλη στις τηλεοπτικές οθόνες, την ώρα που έκλειναν ο ένας μετά τον άλλον οι βασικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας, προκάλεσε οργή και όχι μόνον στους πολίτες. Ειρήσθω εν παρόδω η Περιφέρεια Αττικής είναι ο δημόσιος οργανισμός με πακτωλό χρημάτων. Είναι εκείνος ο οργανισμός που για πολλούς και σε πολλές περιπτώσεις κράτησε όρθια τη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτός ο οργανισμός δεν έχει τα απαραίτητα οχήματα, εξειδικευμένο προσωπικό και οργάνωση-σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια καταιγίδα μερικών ωρών! Οι ευθύνες είναι μεγάλες και λίγο έλειψε να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Στη καρδιά της Αθήνας! Η παραίτηση του, κατά τη γνώμη πολιτικών κύκλων, έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η αποκατάσταση των ζημιών είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Να επιστρέψει άμεσα το ρεύμα σε όλες τις λέει περιοχές να εκκαθαριστούν οι δρόμοι, να ανοίξουν οι υπηρεσίες, να επιστρέψει ο κόσμος με ασφάλεια στις εργασίες του, να κλείσουν οι πληγές. Θα χρειαστεί μήνες για να κλείσουν και οι «εσωτερικές» πληγές. Το ηθικό μέρος είναι, ίσως, το σημαντικότερο. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να εργαστούν για να διορθωθούν τα προβλήματα. Ήδη οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει.

Η Αττική Οδός παραδίδεται σταδιακά στη κυκλοφορία. Αυτό που δεν παραδίδεται από τη πλευρά της είναι η απρονοησία, η ανικανότητα και ο κυνισμός. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο της ζωής τους άκουγαν από τα ραδιόφωνα των  ακινητοποιημένων αυτοκινήτων τους, τις ανακοινώσεις της Αττικής Οδού να κάνουν λόγο για «ασχετοσύνη των οδηγών»! Το ισχυρό brand name της εταιρίας επλήγη ανεπανόρθωτα. Η αποζημίωση των 2 χιλιάδων ευρώ  έγινε ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είναι ο πιο ακριβός αυτοκινητόδρομος της Ευρώπης και σε λίγα λεπτά μπορεί να μετατραπεί σε εκατόμβη νεκρών!

Πολλοί, λένε πως πίσω από όλα αυτά υπάρχει σε εξέλιξη ένας μεγάλος επιχειρηματικός πόλεμος για νέους διαγωνισμούς…

Έχουν άδικο όσοι ήδη μιλούν για μείωση των διοδίων;…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments