Οικονομία

Μητσοτάκης JP Morgan: Γιατί ψηφίζει Ελλάδα ο τραπεζικός κολοσσός – Συνάντηση Dimon με τον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης JP Morgan: Γιατί ψηφίζει Ελλάδα ο τραπεζικός κολοσσός – Συνάντηση Dimon με τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης JP Morgan: Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Jamie Dimon ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού κατά την έναρξη της συζήτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία» και παράλληλα «επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα». «Η Viva είναι μια σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής» που διαθέτει η Ελλάδα, είπε από την πλευρά του ο κ. Dimon, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πεδίο που προσφέρει έναν «εξαιρετικό τρόπο» για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva», συμπλήρωσε.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ότι: θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωρήσατε σε μια σημαντική επένδυση σε μια ελληνική εταιρία fintech με πολύ υψηλή αποτίμηση. Πιστεύω πως αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα. Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη σημασία, τη νομοθεσία για τα δικαιώματα προαίρεσης που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση μας, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης”.

Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα

“Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρετε, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά το 2019 και είχαμε προγραμματίσει ένα ταξίδι το οποίο δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω αυτής της τρομερής ασθένειας, της Covid. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva. Νομίζω ότι η Viva είναι μία σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής που έχετε σε αυτή τη χώρα και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτυχθείτε. Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα, για την ελληνική μου κληρονομιά σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase. Άρα αυτό με κάνει περήφανο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Η JP Morgan μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου

Η JP Morgan Chase έγινε για άλλη μια φορά η πιο συστημικά σημαντική τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία ετήσια κατάταξη από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από τις χώρες της G20, δημοσίευσε τον τελευταίο του πίνακα με τις 30 κορυφαίες συστημικές τράπεζες του κόσμου.

Οι 30 τράπεζες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συστημικές, διασυνδεδεμένες και πολύπλοκες είναι, με την JP Morgan τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι η JPMorgan μοιράστηκε τη θέση με την HSBC και τη Citigroup, αλλά τώρα είναι μόνη. Η BNP Paribas και η Goldman Sachs ανέβηκαν επίσης κατά μία βαθμίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments