Αθλητισμός

ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Ένωση

ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Ένωση
Με "διπλό" μέσα από το ΟΑΚΑ έφυγε και ο Βόλος με την Ένωση να μετράει την τρίτη εντός έδρας ήττα

Με τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης έφυγε μέσα από το ΟΑΚΑ, και ο Βόλος νικώντας την ΑΕΚ με 2-1 για την 20η αγωνιστική της Super League.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην Super League και μάλιστα με το ίδιο σκορ, είχαν προηγηθεί οι ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

Το σκορ της αναμέτρησης το άνοιξε ο βαν Βερτ στο 16′, με τους «κιτρινόμαυρους» να απαντούν άμεσα στο 20′. Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν αυτός που έβαλε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Βόλο, καθώς ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι στο 87′.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με ένα πέναλτι σε πτώση του Τσούμπερ στην περιοχή, μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Ελβετός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 12΄ με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι ο Αραούχο «άγγιξε» το γκολ της χρονιάς, όμως το δοκάρι χάλασε τα σχέδιά του.

Αμέσως μετά ο Βόλος άνοιξε το σκορ χάρη στην τρομερή επαφή με τα δίχτυα που έχει ο Φαν Βέερτ. Ο δεύτερος σκόρερ της Super League εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή και με άμεση εκτέλεση από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 16΄.

Πολύ ωραίο και ανοιχτό το ματς στο α΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ να απαντάει άμεσα. Στο 21΄ από την εξαιρετική ασίστ του Σιμάνσκι ο Σέρχιο Αραούχο ισοφάρισε με το 7o εφετινό του γκολ. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ σε δύο τετ α τετ του Λιβάι Γκαρσία και του Τσούμπερ σε φάσεις που ίσως να ξεκίνησαν από οφσάιντ, όμως ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία του, άρα καταγράφονται ως χαμένες ευκαιρίες.

Γενικά στο α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, παρά τις πολλές απουσίες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Σέρχιο Αραούχο! Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι έλειπαν οι πέντε παίκτες που έχουν δηλωθεί ως αρχηγοί: Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Βράνιες, Αμραμπάτ! Απουσίαζαν και οι δύο Ιρανοί (Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί) και ο τραυματίας Τσιντώτας, ενώ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια μετά από 1,5 μήνα ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού του παιχνιδιού πάλι ο Βόλος απείλησε άμεσα (50΄) με τον Στάνκοβιτς να νικάει σε τέτ α τετ τον Φαν Βέερτ διορθώνοντας δικό του λάθος. Η εικόνα της ΑΕΚ επιδεινώθηκε ραγδαία στο β΄ ημίχρονο. Ο χρόνος κυλούσε και ο Γιαννίκης δεν είχε ποιοτικές λύσεις στον πάγκο για αλλάξει τα δεδομένα. Από την άλλη ο Βόλος, παρά και τις δικές του απουσίες, έδειχνε να ελέγχει το ματς και στο 85΄ πήρε το προβάδισμα. Ο Τζαβέλας έκανε ένα μεγάλο λάθος μαρκάροντας με τον αγκώνα προτεταμένο στο πρόσωπο του Ρίνερ. Πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR και που αξιοποίησε ο Φαν Βέερτ. Λίγο αργότερα ο σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι η ΑΕΚ είχε περίπου ένα δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) για να αποφύγει ακόμα μία οδυνηρή ήττα.

ΑΕΚ -Αργύρης Γιαννίκης: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79΄ Μισελέν), Λε Ταλέκ (79΄ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (89΄ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (67΄ Γιούσης), Γκαρσία (79΄ Γκαρσία), Τσούμπερ, Αραούχο

ΒΟΛΟΣ Κώστας Μπράτσος: Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81΄ Μπαρτόλο), Ορός (71΄ Άλεξ Σοάρες), Φερνάντες (89΄ Ρομέρο), Φαν Βέερτ

Δείτε highlights του αγώνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments