Άποψη

Μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο κάδρο και το ΚΙΝΑΛ

Μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο κάδρο και το ΚΙΝΑΛ
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την στρατηγική του μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Μπορεί όλα τα βλέμματα να ήταν στραμμένα στην κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα λίγο πριν την ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο πρωθυπουργός με την τοποθέτηση του επέλεξε να μην μείνει μόνο στα προβλήματα που ανέδειξε η κακοκαιρία αλλά να περιγράψει τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του.

Παράλληλα όμως ξεδίπλωσε και την στρατηγική του μέχρι να στηθούν κάλπες. Ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχεδιασμού, ανάδειξη του πολιτικού χάσματος που χωρίζει την κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη ενώ παράλληλα για πρώτη φορά ουσιαστικά έριξε τα βέλη του και στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Είναι σαφές οτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν στο απυρόβλητο πλέον την Χαριλάου Τρικούπη και τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε αυτή την φάση μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάδραρε την Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η νέα ηγεσία δεν έχει προτάσεις.

«Δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας. Δυστυχώς τέτοιες συγκεκριμένες προτάσεις δεν άκουσα κατά την διάρκεια αυτών των ημερών» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε «περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν τελικά και σε μία αυτόνομη στάση. Σε έναν διαφοροποιημένο λόγο και σε μια ανάλογη ψήφο. Αντίθετα, όμως, διαπιστώνω ότι επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τελικά θα καταγραφεί στην Ιστορία. Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, συνταχθήκατε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ηγετική ομάδα έχει επιλέξει πλέον να βάζει στο στόχαστρο και το ΚΙΝΑΛ μετά από την πρώτη αναγνωριστική περίοδο με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πλεονέκτημα να απευθύνεται σε ψηφοφόρους και εκτός της ΝΔ και ειδικά του κέντρου. Άλλωστε στις εκλογές του 2019 μερίδα κεντροαριστερών ψηφοφόρων των στήριξαν και όπως είναι φυσικό θα απευθυνθεί εκ νέου σε αυτούς τους ψηφοφόρους όταν στηθούν οι κάλπες, αφού αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για τον στόχο της αυτοδυναμίας. Ειδικά στις δεύτερες κάλπες αφού οι πρώτες θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στο ενδιάμεσο θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που για χρόνια θεωρούνταν προνομιακός χώρος της κεντροαριστεράς, όπως στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments