Ελλάδα

Αποπλάνηση 14χρονης: Τι κατέθεσαν ο 40χρονος και η μητέρα του κοριτσιού

Αποπλάνηση 14χρονης: Τι κατέθεσαν ο 40χρονος και η μητέρα του κοριτσιού
Το χρονικό της υπόθεσης αποπλάνησης της 14χρονης μαθήτριας από τον 40χρονο

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της αποπλάνηση της 14χρονης μαθήτριας από τον 40χρονο Αλβανό που την παρέσυρε σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από φωτογραφία που ανέβασε το κορίτσι στο Instagram, με αποτέλεσμα η μητέρα της να προσφύγει στην Αστυνομία και μετά από επιχείρηση του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να συλληφθεί ο 40χρονος.

Το χρονικό

Ο κατηγορούμενος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, να εξέρχεται μαζί με την ανήλικη, από το ξενοδοχείο Athens City Plaza στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά από τηλεφωνική καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης. Αρχικά οδηγήθηκαν στο τμήμα ασφαλείας Oμόνοιας και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία και επιλήφθηκε της προανάκρισης.

Τι κατέθεσε η μητέρα

Στο Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής εξετάστηκε ένορκως η μητέρα της ανήλικης η οποία ανέφερε ότι το βράδυ η κόρη της βρισκόταν μαζί με μία συνομήλικη φίλη της, στην οικία τους στο Περιστέρι. Σε χρόνο που ίδια δεν αντελήφθη καθώς κοιμόταν, η κόρη της μαζί με τη φίλη της, αποχώρησαν από την οικία. Μόλις αντιλήφθηκε την απουσία τους την κάλεσε στο τηλέφωνο και έλαβε την απάντηση ότι είχαν βγει βόλτα στο Περιστέρι και θα επέστρεφαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τις επόμενες ώρες ενώ δεν είχαν επιστρέψει ακόμη, εκείνη συνέχισε να τηλεφωνεί στα κορίτσια, εκείνα όμως πλέον δεν απαντούσαν. Τότε μέσω των λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κόρης της και του κατηγορουμένου, είδε ότι η κόρη της βρίσκεται μαζί του στο ξενοδοχείο Athens city plaza. Αμέσως κάλεσε το κέντρο της Αμεσης Δράσης και μετέβη η ίδια εκεί, όπου από κοινού με τους αστυνομικούς, εντόπισε την κόρη της με τον κατηγορούμενο να εξέρχονται του ξενοδοχείου.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης, υποψιαζόταν ότι από το καλοκαίρι του 2021, η κόρη της διατηρούσε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο. Άρχικά, είχε εντοπίσει μια φωτογραφία στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της, στην οποία εικονιζόταν η ανήλικη με τον κατηγορούμενο και αργότερα τους είχε δει μαζί στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Όταν τους προσέγγισε σε σχετική της ερώτηση, ο κατηγορούμενος της είπε ότι την ανήλικη την βλέπει σαν παιδί του και συνέχιζε να την συναντάει στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η μητέρα της ανήλικης, η 14χρονη διατηρούσε σχέσεις με τον 40χρονο, κάτι που η μαθήτρια αρνήθηκε στην κατάθεσή της. Αντίθετα υποστήριξε ότι η σχέση τους είναι φιλική. Για την παρουσία της στο ξενοδοχείο, ανέφερε ότι είχε φύγει από την οικία της, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τη μητέρα της και είχε μεταβεί στο κέντρο των Αθηνών όπου συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο. Με αυτόν διέμεινε όλο το βράδυ σε δωμάτιο ξενοδοχείου, καθώς είχε χάσει τον τελευταίο συρμό του μετρό και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικία της. Στην κατοχή της ανήλικης βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου χωρίς κάρτα sim η οποία θα αποσταλεί στα αρμόδια τμήματα της Ε Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα από το Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, παραγγέλθηκε στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Αθηνών του ΕΚΠΑ ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης καθώς και η λήψη βιολογικού υλικού DNA για την διενέργεια. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών, η οποία παρήγγειλε την εισαγωγή της ανήλικης σε εφημερεύον νοσοκομείο παίδων για την διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και παιδοψυχιατρικής εκτίμησης. Αστυνομικοί του Ανηλίκων μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, η ανήλικη προσήλθε εκεί μαζί με τον κατηγορούμενο κι άλλα δύο άτομα τα οποία αποχώρησαν.

Οι κάμερες

Υπάλληλος του ξενοδοχείου, παρέδωσε στην υπηρεσία ψηφιακό δίσκο που περιέχει δεδομένα από το κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπησης που λειτουργεί στην υποδοχή του και στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου. Επίσης κατασχέθηκαν σεντόνια, ένα πάπλωμα, γόπες από τσιγάρα που βρέθηκαν στο πάτωμα του δωματίου και μια σακούλα σκουπιδιών, τα οποία θα αποσταλούν στο Εργαστήριο Ανάλυσης DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε τα προφίλ που χρησιμοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ρεσεψιονιστ αναφέρει ότι ο 40χρονος είχε νοικιάσει το δωμάτιο με άλλο όνομα, ενώ ο ίδιος ο δράστης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη μαθήτρια κάνοντας λόγο για ένα παιδί που βοηθούσε λόγω προβλημάτων που είχε σπίτι της. Εκείνο το βράδυ υποστήριξε ότι την πήγε στο ξενοδοχείο επειδή ήταν περασμένη η ώρα και δεν είχε μέσα μαζικής μεταφοράς για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σεσημασμένος

Ο 40χρονος Αλβανός είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος του έχει εκδοθεί διάταξη της ανακρίτριας του 23ου ανακριτικού τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για τα αδικήματα της ληστείας και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. της ληστείας και του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 49χρονη μητέρα της μαθήτριας, κατέθεσε ότι τη μεγαλώνει μόνη της καθώς είναι χωρισμένη με τον πατέρα της. Η ίδια υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη συμπεριφορά της, καθώς η μικρή συχνά φεύγει απ’ το σπίτι, δε γυρίζει ποτέ στην ώρα και λέει ψέματα για το πού πάει. Όπως κατέθεσε εκείνο το βράδυ, όταν ξύπνησα και είδε ότι τα κορίτσια έλειπαν από το σπίτι, ανησύχησε και κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο της φίλης της για να δω πού μπορεί να έχουν πάει. Όταν τη διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψουν, ξανακοιμήθηκε. Τελικά η μητέρα εντόπισε την κόρη της μέσω των social media. “Εγώ περίμενα μέχρι τις εφτά η ώρα το πρωί όπου τελικά σηκώθηκα και ξανά ψάχνω πού είναι και δεν έχουν επιτέλους γυρίσει στο σπίτι. Έψαξα στο κινητό μου και είδα ότι η κόρη μου είχε αφήσει ανοιχτό το δικό της Instagram με το όνομα χρήστη. Το έψαξα και είδα ότι είχε ανεβάσει ένα story πριν από λίγες ώρες που φαινόταν η ίδια με τη φίλη της να κάνουν γκριμάτσες. Στο story αυτό είχε επισυνάψει και ως τοποθεσία εκεί που βρίσκεται το ξενοδοχείο Athens city plaza. Εγώ έψαξα να βρω πού μπορεί να βρίσκεται αυτό το ξενοδοχείο και είδα ότι είναι στην Ομόνοια στην οδό Βεραντζέρου. Συνέχισα να ψάχνω στο Instagram και στα προφίλ άλλων φίλων της κόρης μου για να δω αν είναι κάποιος άλλος μαζί τους. Στην αναζήτηση μου βρήκα ένα story στο προφίλ ενός από τους φίλους της, στο οποίο αυτός ήταν αγκαλιασμένος με την κόρη 14χρονη”, φέρεται να κατέθεσε η μητέρα.

Η εξέταση της ανήλικης στην Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έγινε παρουσία ειδικού ψυχολόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments