Ελλάδα

Ρόδος αρνητές: Αθωώθηκε ο πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο επειδή δεν συμφωνούσε με τα μέτρα

Ρόδος αρνητές: Αθωώθηκε ο πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο επειδή δεν συμφωνούσε με τα μέτρα
Ρόδος αρνητές: Στο δικαστήριο προσκομίστηκε και η βεβαίωση του σχολείου για την φοίτηση του παιδιού για την αθώωση του πατέρα.

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 43χρονος πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο επειδή δεν συμφωνούσε με τα υγειονομικά μέτρα που έχουν παρθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αποφάνθηκε από το δικαστήριο η αθώωση του κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, η οποία επεσήμανε ότι αφενός δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του πελάτη της και αφετέρου το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει να φοιτά και πάλι στο σχολείο του. Ρόδος αρνητές

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε  η βεβαίωση του σχολείου για την φοίτηση του παιδιού

Μάλιστα, με πληροφορίες από τη rodiaki.gr, στο δικαστήριο προσκομίστηκε και η βεβαίωση του σχολείου για την φοίτηση του παιδιού με αποτέλεσμα ο 43χρονος να κριθεί αθώος ελλείψει δόλου.

Κατηγορούμενη ήταν και η σύζυγος του και μητέρα του παιδιού αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που προωθούν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης – Και χρηματική ποινή στις διατάξεις

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για τη μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments