Διεθνή

Τζόνσον Γκρέι: Τι λέει έκθεση για το partygate στη Ντάουνινγκ Στριτ

Τζόνσον Γκρέι: Τι λέει έκθεση για το partygate στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έκθεσης της Σου Γκρέι για τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία όπως αποκαλύπτει έγιναν σε μία περίοδο 20 μηνών

Με την πολυαναμενόμενη έκθεση της Σου Γκρέι, για τα partygate στη Ντάουνινγκ Στριτ, να έχει ήδη παραδοθεί, ενδιαφέρον έχει το συμπέρασμά της, ότι δεν έπρεπε να είχαν επιτραπεί να πραγματοποιηθούν ή να εξελιχθούν με τον τρόπο που έγιναν.

Η Σού Γκρέι αναφέρει ότι ερεύνησε 16 συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, από τον Μάιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021 σχολιάζοντας ότι μοιάζει να μη λαμβάνονταν πολύ υπόψη τα όσα ίσχυαν τότε στη χώρα για να αξιολογηθεί η καταλληλόλητα των συναθροίσεων. Κάνει δε λόγο για «αποτυχίες ηγεσίας και κρίσης» από διάφορα τμήματα της Ντάουνινγκ Στριτ και του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου.

To συμπέρασμα:

«Οι συγκεντρώσεις στο πλαίσιο αυτής της έρευνας εκτείνονται σε μια περίοδο 20 μηνών – μια περίοδος που ήταν μοναδική τον τελευταίο καιρό όσον αφορά στην πολυπλοκότητα και το εύρος των απαιτήσεων από τους δημόσιους υπαλλήλους και βεβαίως από το ευρύ κοινό. Ολόκληρη η χώρα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Υπουργοί, ειδικοί σύμβουλοι και η Δημόσια Υπηρεσία, της οποίας είμαι περήφανη που είμαι μέρος, ήταν βασικό και αφοσιωμένο μέρος αυτής της εθνικής προσπάθειας. Ωστόσο, όπως έχω σημειώσει, ορισμένες από αυτές τις συγκεντρώσεις δεν θα έπρεπε να είχαν επιτραπεί να πραγματοποιηθούν ή να εξελιχθούν με τον τρόπο που έγιναν. Από αυτά τα γεγονότα μπορούν να αντληθούν σημαντικά μαθήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα σε όλη την κυβέρνηση. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας».

Σύμφωνα με μάρτυρες σχετικά με τα επίμαχα γεγονότα, οι υπάλληλοι του Νο10 κατανάλωσαν αλκοόλ και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ σε δύο ξεχωριστά πάρτι με DJ, ένα για να αποχαιρετήσουν τον διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ και ένα για τον προσωπικό φωτογράφο του Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εκείνο το βράδυ καθώς είχε φύγει για το Τσέκερς, την επίσημη εξοχική του κατοικία. Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι η έρευνα που διεξάγεται και τα πάρτι θα αποδώσει ευθύνες ευρέως στους συμμετέχοντες χωρίς να επιφέρει καίριο πλήγμα στον πρωθυπουργό.

Η αρμοδιότητα της Sue Grey ως ανώτερη δημόσια λειτουργός, είναι περισσότερο να ανακαλύψει τα γεγονότα και να τα αποδείξει, παρά να κρίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments