Πολιτισμός

Μπετόβεν, Μότσαρτ και Βιβάλντι με κρητική λύρα γίνεται; Γίνεται!

Μπετόβεν, Μότσαρτ και Βιβάλντι με κρητική λύρα γίνεται; Γίνεται!

Πηγή Φωτογραφίας: CRETALIVE

Ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης έπαιξε κλασική μουσική με την κρητική λύρα του και εξέπληξε κοινό, κριτές και τηλεθεατές.

Εμφανίστηκε με την κρητική λύρα στα χέρια του, κι όλοι περίμεναν να ακούσουν ένα παραδοσιακό τραγούδι. Έλα όμως που άλλα σχέδια είχε ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης ή Alexandros Lyra στη σκηνή του “Ελλάδα έχεις ταλέντο” ο οποίο κατέπληξε τους πάντες  με τη λύρα του, που έπαιξε κλασσική μουσική. Πήρε τέσσερα “ναι”, έχοντας μάλιστα ανεβάσει τις προσδοκίες για την επόμενη φάση και γιατί όχι να κερδίσει και το σόου.

Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος για την ευκαιρία να προχωρήσει παρακάτω

Έχει γεννηθεί στο Βερολίνο το 1992, από μητέρα Γερμανίδα και Έλληνα πατέρα, ο Αλέξανδρος Λύρα πέρασε τα μαθηματικά του χρόνια μοιρασμένος ανάμεσα στην Γερμανία και στην όμορφη πατρίδα του, την Νάξο, τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Μοιρασμένα και τα ακούσματα που ξεκίνησε να έχει από παιδί, μιας και μεγάλωνε ανάμεσα στην ροκ, ελληνική και ξένη, αλλά και την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Αυτό όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον του, από πολύ πρώιμη ηλικία ήταν η κρητική λύρα. Με έναν τεράστιο ενθουσιασμό για το όργανο, ήδη από την ηλικία των εφτά ετών, περνούσε το χρόνο του μιμούμενος μεγάλους λυράρηδες του ελληνικού πενταγράμμου. Με δύο ξύλα για λύρα και δοξάρι, φανταζόταν να γίνει και εκείνος μεγάλους και σπουδαίος.

Μπετόβεν

CRETALIVE

Πότε έπιασε στα χέρια του πρώτη φορά  τη λύρα

Στα δώδεκα του χρόνια, πιάνει στα χέρια του την πρώτη του λύρα. Κι είναι τόση η αγάπη και το πάθος του για αυτήν, που οι ώρες μελέτης είναι πάρα πολλές καθημερινά. Μέχρι την ηλικία των δεκαεπτά ετών, τολμάει και  κάνει ζωντανές εμφανίσεις τόσο στο Βερολίνο όσο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων, μένοντας πιστός στους ήχους της ελληνικής παράδοσης. Τα 18α γενέθλιά του τον βρίσκουν στην Αθήνα να συνεργάζεται με μεγάλους νυχτερινούς χώρους διασκέδασης της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και μεταδίδοντάς του το πάθος του για την κρητική λύρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments