Ελλάδα

Λέκκας για κακοκαιρία: Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας

Λέκκας για κακοκαιρία: Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας
Ενώ στον σεισμό τα καταφέρνουμε μια χαρά, στα άλλα είδη καταστροφών δεν έχουμε την αντίστοιχη τεχνογνωσία, επεσήμανε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Τη σημασία της διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών φορέων του δημοσίου που είναι επιφορτισμένοι με την πολιτική προστασία, υπογράμμισε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Μιλώντας στο Mega, για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, έδωσε τη δική του εκτίμηση για το πότε θα έχει διαμορφώσει η Ελλάδα καταρτισμένα σχέδια διαχείρισης κρίσεων. Πιο συγκεκριμένα, είπε:

“Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Ενώ στον σεισμό τα καταφέρνουμε μια χαρά, έχει γίνει δουλειά στον σεισμό, στις άλλες καταστροφές δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο. Στην κουλτούρα μας είναι ο σεισμός. Έχουμε κατασκευές και έχουμε και δοκιμασμένα επιχειρησιακά σχέδια. Στα άλλα είδη καταστροφών δεν έχουμε την αντίστοιχη τεχνογνωσία. Για να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν δύο τρία χρόνια, γιατί δεν είναι μόνο το σύστημα. Το σύστημα θέλει υποστήριξη. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα είναι το ότι δεν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των τριών πυλώνων. Οι πυλώνες είναι, η επιστημονική κοινότητα, οι επιχειρησιακοί φορείς και οι πολίτες. Δεν υπάρχει η αντίληψη του κινδύνου εκτός του σεισμού”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments