Διεθνή

Το Κρεμλίνο αντιδρά για το «μπλόκο» ρωσικού καναλιού στη Γερμανία

Το Κρεμλίνο αντιδρά για το «μπλόκο» ρωσικού καναλιού στη Γερμανία
Για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, κάνει λόγο το Κρεμλίνο αναφορικά με το «μπλόκο» του «RT Deutsch» από τη Γερμανία.
Έντονη είναι η αντίδραση της Μόσχας για το γερμανικό «μπλόκο» στη γερμανόφωνη έκδοση του ρωσικού καναλιού «RT» στη χώρα. Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για «παραβίαση της ελευθερίας του λόγου». Όπως ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση με το «RT Deutsch» στη Γερμανία. «Η κατάσταση είναι απολύτως προφανής. Τα ρωσικά μέσα απαγορεύεται να εκπέμπουν στη Γερμανία» δήλωσε ο Πεσκόφ, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι το γεγονός έχει να κάνει σαφέστατα με λογοκρισία.
Ρωσία εναντίον Γερμανίας λόγω «πολιτικής πίεσης» στο γερμανόφωνο πρόγραμμα  του δικτύου Russia Today | Euronews

Ρωσικά αντίποινα για το γερμανικό «μπλόκο» στο «RT Deutsch»

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προανήγγειλε πως η Ρωσία θα ανακοινώσει μέτρα αντιποίνων σε βάρος γερμανικών μέσων την Πέμπτη.
Στις 2 Φεβρουαρίου, η γερμανική ρυθμιστική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη γερμανόφωνη έκδοση του ρωσικού καναλιού «RT» στη χώρα. «Η τηλεοπτική μετάδοση του “RT DE”», το οποίο μπορεί ακόμα να προβληθεί από τον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά, «απαγορεύτηκε, επειδή η απαραίτητη εξουσιοδότηση σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης ούτε ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Τον Δεκέμβριο, το «RT» είχε ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του ειδησεογραφικού καναλιού «RT DE» στη Γερμανία.
Ωστόσο, η γερμανική ρυθμιστική Αρχή που είναι αρμόδια για τα μέσα ενημέρωσης, MABB, ξεκίνησε έρευνα επάνω στη «RT DE Productions GmbH» στις 17 Δεκεμβρίου.
Με αφορμή την παραπάνω απόφαση, η Ρωσία αναγκάζεται να προβεί σε ανάλογες ενέργειες προς τα γερμανικά MME.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι η Γερμανία αγνόησε πλήρως τις ανησυχίες της Μόσχας σχετικά με την απαγόρευση του μέσου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments