Διεθνή

Facebook: O Mark Zuckerberg έχασε 30 δισεκατομμύρια σε μια μέρα

Facebook: O Mark Zuckerberg έχασε 30 δισεκατομμύρια σε μια μέρα
Facebook: Με περιουσία 84,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος Mark Zuckerberg δεν περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από το 2015.

Ο συνιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg είδε την περιουσία να μειώνεται κατά σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα, μετά τη χθεσινή πτώση-ρεκόρ των μετοχών της μητρικής εταιρείας Meta. Με περιουσία 84,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος δεν περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από το καλοκαίρι του 2015.

Η μείωση της περιουσίας του κατά 29,8 δισεκατομμύρια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια στην ιστορία. Την ξεπερνά μόνο τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια που έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου έγραψε στο Twitter ότι σκοπεύει να πωλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla.

Facebook

Κατρακυλά η μετοχή

Η μετοχή της Meta κατρακύλησε αφού η εταιρεία προειδοποίησε για ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση εσόδων το επόμενο τρίμηνο και είπε ότι οι πρόσφατες αλλαγές απορρήτου από την Apple θα κοστίσουν στην εταιρεία 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC. Η πτώση κατά 26% ήταν η μεγαλύτερη μονοήμερη βουτιά της Meta και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, καταγράφοντας επίσης, αρνητικό ιστορικό ρεκόρ.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 8%, δηλαδή 10,29 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021, παρότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% (33,67 δισ. δολάρια). Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό οφείλεται στις δαπάνες για το τμήμα Reality Labs, δηλαδή του τμήματος που θα «εγκαινιάσει» το μέλλον του διαδικτυακού κόσμου, την εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Meta έχει ήδη επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια στη συγκεκριμένη τεχνολογία και αναμένεται να δαπανήσει ακόμα περισσότερα κεφάλαια.

Ετεροχρονισμένες συνέπειες

Επιπλέον οι πρόσφατες αλλαγές απορρήτου από την Apple καθιστούν πιο δύσκολο για εταιρείες όπως η Meta να παρακολουθούν άτομα για διαφημιστικούς σκοπούς, γεγονός που ασκεί επίσης πίεση στα έσοδα της εταιρείας. Ο οικονομικός διευθυντής της Meta ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει τις «ετεροχρονισμένες συνέπειες» ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αλλαγές της Apple το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments