Διεθνή

Μπάιντεν: Δεσμεύεται να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο κατά 50% τα επόμενα 25 χρόνια

Μπάιντεν: Δεσμεύεται να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο κατά 50% τα επόμενα 25 χρόνια
Μπάιντεν: Η δέσμευσή του για την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ως αντιπρόεδρος το 2016

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπόσχεται να μειώσει το ποσοστό των θανάτων από καρκίνο κατά 50% μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, είναι το κύριο μέλημα του όπως φαίνεται  για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού του καρκίνου, «Moonshot», που είχε αναλάβει το 2016 ως αντιπρόεδρος.

Ο Μπάιντεν έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα 25 ετών για την επίτευξη αυτού του στόχου, που αποτελεί μέρος της τεράστιας προσπάθειάς του να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς από καρκίνο σύμφωνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η βαθιά πληγή που βιώνει ο πρόεδρος συμμερίζονται πολλοί Αμερικανοί. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι θα υπάρξουν 1.918.030 νέες περιπτώσεις καρκίνου και 609.360 θάνατοι από καρκίνο την φετινή χρονιά.

Μπάιντεν

Η βαθιά επιθυμία του

Αυτό που επιθυμεί ο Μπάιντεν είναι ουσιαστικά να σώσει περισσότερες από 300.000 ζωές ετησίως από τη νόσο. Κάτι που η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι δυνατό, επειδή το ποσοστό θνησιμότητας προσαρμοσμένο στην ηλικία έχει ήδη μειωθεί κατά περίπου 25% τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σκοπεύει να παραθέσει σχετική ομιλία  από τον Λευκό Οίκου παρουσία της συζύγου του και της αντιπρόεδρου Κάμαλα Χάρις.

Στην ομιλία του θα δώσουν το παρόν μέλη του Κογκρέσου και της διοίκησης και περίπου 100 μέλη της κοινότητας κατά του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων ασθενών, επιζώντων, φροντιστών, οικογενειών, ομάδων υπεράσπισης και ερευνητικών οργανισμών.

Ως μέρος της προσπάθειας, ο Μπάιντεν θα δημιουργήσει  ένα «γραφείο για τον καρκίνο» που περιλαμβάνει 18 ομοσπονδιακά τμήματα, υπηρεσίες και γραφεία, συμπεριλαμβανομένων στελεχών από τα Υπουργεία Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Άμυνας, Ενέργειας και Γεωργίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν σχέδια να ανακοινωθούν νέες δεσμεύσεις χρηματοδότησης αλλά η διοίκηση Μπάιντεν αναμένεται να περιγράψει γιατί πιστεύει ότι μπορεί να περιορίσει τον καρκίνο μέσω ειδικών προσπαθειών, όπως ο αυξημένος έλεγχος και η άρση των ανισοτήτων στη θεραπεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχειώσει τα νοσοκομεία  και έχει κάνει τους ανθρώπους να χάσουν πάνω από 9,5 εκατομμύρια προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο.

Ο Λευκός Οίκος θα φιλοξενήσει επίσης μια σύνοδο κορυφής για την πρωτοβουλία για τον καρκίνο και θα συνεχίσει μια σειρά συζήτησης που θα θίξει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της θεραπείας και της ζωής των ανθρώπων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η οικονομική επιβάρυνση της θεραπείας ήταν πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, συμπεριλαμβανομένων 16,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κόστος από την τσέπη των ασθενών.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον καρκίνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της θητείας του και εξασφάλισε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε επτά χρόνια για να χρηματοδοτήσει την έρευνα. Μπάιντεν

Ο χαμός του γιου του

Ο Ομπάμα όρισε τον Μπάιντεν, τότε αντιπρόεδρό του, ως βασικό ελεγκτή της αποστολής αυτής, αναγνωρίζοντας τότε τον πόνο του Μπάιντεν ως γονέα και την επιθυμία να διαπράξει ένα νέο εγχείρημα.

Ο Μπάιντεν έγραψε στα απομνημονεύματά του «Promise Me, Dad» ότι επέλεξε να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2016 κυρίως λόγω του θανάτου του γιου του, Μπο.

Όταν ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν επιδιώκει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών το 2016, είπε ότι μετάνιωσε που δεν ήταν πρόεδρος γιατί «θα ήθελα να ήμουν ο πρόεδρος που έβαλε τέλος στον καρκίνο. Γιατί είναι δυνατό».

Η προσπάθεια αυτή βγήκε εκτός ενδιαφέροντος όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος, αν και ο ίδιος είχε προαναγγείλει 500 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια για την έρευνα για τον παιδικό καρκίνο, σε ομιλία του το 2019.

Ο Μπάιντεν συνέχισε το έργο του ως ιδιώτης, ιδρύοντας την Πρωτοβουλία για τον Καρκίνο για να βοηθήσει στην οργάνωση και συγκέντρωση πόρων με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών με καρκίνο.

Όταν ο Μπάιντεν όντως «κατέβηκε» για πρόεδρος το 2020, με δάκρυα στα μάτια είπε σε συνέντευξή του στο «Morning Joe» του MSNBC ότι «ο Μπο θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος, όχι εγώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments