Ελλάδα

Novavax sanofi: Στη «μάχη» δύο νέα εμβόλια – Οι διαφορές με τα mRNA

Novavax sanofi: Στη «μάχη» δύο νέα εμβόλια – Οι διαφορές με τα mRNA
Novavax sanofi: Τα εμβόλια των εταιρειών Novavax και Sanofi έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και αυτά στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Τα εμβόλια των εταιρειών Novavax και Sanofi έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και αυτά στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Στην ενημέρωση της 1ης Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έρχεται στην Ελλάδα το αμερικανικό εμβόλιο Novavax κατά του κορωνοϊού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, έκανε γνωστό πως τον Απρίλιο φτάνει στη χώρα μας το εμβόλιο της γαλλικής εταιρείας Sanofi.

Novavax Sanofi: Ποιες οι διαφορές τους

Τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA στοχεύουν στο να δώσουν εντολή στα κύτταρά μας να φτιάξουν εκείνα τον μηχανισμό προστασίας του οργανισμού, λειτουργώντας με τον εξής τρόπο: μόλις δεχθούν εντολή, τα κύτταρα παράγουν την S-πρωτεΐνη του ιού, που αποτελεί το αντιγόνο εναντίον του οποίου στη συνέχεια τα Β-κύτταρα του οργανισμού φτιάχνουν αντισώματα και ενεργοποιούν τα κυτταροτοξικά Τ-κύτταρα.

Τα πρωτεϊνικά εμβόλια είναι τα λεγόμενα «κλασικής λογικής», αλλά, αντί για ολόκληρο τον ιό, χρησιμοποιείται μόνον η πρωτεΐνη εναντίον της οποίας πρέπει να προκληθεί η παραγωγή αντισωμάτων, ενισχυμένη με την προσθήκη ανοσοενισχυτικού, προκειμένου να μπορεί να χορηγηθεί.

Πρώτο θα φθάσει στην Ελλάδα το εμβόλιο της Novavaχ

Το πρώτο πρωτεϊνικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το εμβόλιο της Novavax, έρχεται στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, τα εμβόλια της Novavax θα φτάσουν στη χώρα μας, συγκεκριμένα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο που βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από τα υπόλοιπα εμβόλια, τα mRNA (των Pfizer/BionTech και Moderna) και τα κλασικά εμβόλια (AstraZeneca και Johnson & Johnson) που γνωρίζουμε μέχρι τώρα.Οι εμβολιασμοί με το παρασκεύασμα της αμερικανικής εταιρείας θα γίνονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα και Περιφέρειες της χώρας, από τις αρχές Μαρτίου. Ιαπωνία

Το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax θα χορηγείται σε δύο δόσεις και βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικό κατά αριθμού παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Υγείας. Αυτό θα είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA).

Η Novavax ανακοίνωσε, ότι η λήψη αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της, αύξησε περαιτέρω την ανοσολογική απόκριση αυτών στους οποίους χορηγήθηκε κατά της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις συνεχιζόμενες δοκιμές της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα του παρασκευάσματος που δημιούργησε σε εφήβους και ως ενισχυτική δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments